-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

List Pers Com

Nieuw incident in Mali

Deze vrijdag 24 januari 2020 om 18u09 Belgische tijd is een voertuig op een IED gereden (geïmproviseerd explosief apparaat) in het noorden van Mali. Drie Belgische militairen raakten gewond.

Minister van Defensie Philippe Goffin bezoekt de Marine in Zeebrugge

Op maandag 27 januari bezoekt de Minister van Defensie, Philippe Goffin, de Marinebasis van Zeebrugge om er kennis te maken met de vaar- en vliegtuigen van de Marine alsook de bemanningen te ontmoeten.

Persconferentie Minusma: Update over het ongeval

Op maandag 13 januari 2020 organiseert Defensie een persconferentie in Heverlee waarbij uitleg gegeven zal worden over het ongeval in Mali dat op 1 januari plaatsvond. Een update over de toestand van de betrokken militairen zal eveneens gegeven worden.

Ongeval in Mali

Deze woensdag 1 januari 2020 om 10u16 Belgische tijd is een voertuig op een IED gereden (geïmproviseerd explosief apparaat) in Mali.

Maatregelen in het kader van winteropvang 2019-2020 en steun aan daklozen

Sinds 2004 is Defensie een actieve partner in de strijd tegen de armoede door onder andere opvang te voorzien in een aantal van zijn militaire kwartieren.

Eindejaarsbezoeken autoriteiten aan operatie Vigilant Guardian

Op 24 en 31 december zullen de Minister van Defensie, Philippe Goffin, de Chef Defensie, generaal Compernol en de Commandant van de Landcomponent generaal-majoor Gérard de militairen bezoeken die momenteel actief zijn binnen Operatie Vigilant Guardian.

Nieuwe minister van Defensie staat voor een aantal uitdagingen

Op 4 december 2019 heeft de nieuwe Minister van Defensie, Philippe Goffin, een eerste bezoek gebracht aan het hoofdkwartier van Defensie in Evere. Hij maakte er beter kennis met de verschillende diensten en het personeel van de Defensiestaf.

Bezoek aan de oefening Tropical Storm in Gabon

Van 14 november tot 16 december heeft de tweejaarlijkse oefening «Tropical Storm» plaats in Gabon, ditmaal onder leiding van het Special Operations Regiment.

Invictus Games 2020 : negen Belgische atleten voor een eerste deelname

Defensie zal op dinsdag 3 december 2019 in de Koninklijke Militaire School officieel de delegatie voorstellen, die België zal representeren tijdens de Invictus Games 2020.

De ADIV-puzzels zijn terug

Voor het tweede jaar op rij daagt de ADIV de bevolking uit.  "Jouw missie, als je die accepteert,.....' is om 43 puzzels oplossen, de een nog unieker dan de ander.

Uw beste troeven/wapens: vindingrijkheid, inzicht, logica en een goede dosis doorzettingsvermogen.

Pages