-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

List Pers Com

Rekruteringsdag ‘We Fly To Your Dream’ te Halle

De Luchtmacht organiseert op vrijdag 23 februari, in nauwe samenwerking met de Don Bosco School in Halle, de jobdag ‘We Fly to Your Dream’ om er de grote variëteit aan luchtvaartberoepen voor te stellen aan jongeren. 

Defensie wil jongeren informeren tijdens jobdagen

Defensie organiseert de volgende weken een reeks van jobdagen in heel het land om de grote variëteit aan vacatures voor te stellen.

Op woensdag 14 februari wordt het beroep van luchtverkeersleider voorgesteld tijdens een jobdag die simultaan zal plaatsvinden op vier verschillende sites: Kleine Brogel, Florennes, Bevekom en Gavere.

Operaties 2018: overzicht en aandacht op de maritieme operaties

Op 19 februari zal aan boord van één van de kustpatrouilleschepen van de Marine het volgende perspunt operaties van Defensie doorgaan. Ditmaal zal de focus liggen op de lopende en toekomstige maritieme operaties in 2018.

Vliegbasis Kleine Brogel standby voor QRA Benelux

De Vliegbasis Kleine-Brogel staat van vandaag (donderdag 8 februari) tot en met donderdag 1 maart paraat voor de bescherming van het luchtruim van Nederland, België en Luxemburg. Kleine-Brogel neemt die zogenoemde Quick Reaction Alert (QRA)-taak over van Vliegbasis Florennes. Deze opdracht voeren België en Nederland in beurtrol uit.

Reuzentransportvliegtuig vervoert NH90 helikopters naar Mali

Maandagochtend 5 februari zal een transportvliegtuig van het type Antonov 124 op de vliegbasis van Beauvechain landen om er twee NH90 TTH helikopters in te laden. Het transportvliegtuig, één van de grootste vliegtuigen ter wereld, zal deze helikopers in de loop van de dag naar Bamako in Mali overvliegen.

Poppy flight – Een vlucht om nooit te vergeten

Defensie besteedt uitgebreid aandacht aan de herdenkingsevenementen rond Wereldoorlog I in ons land. De Luchtmacht organiseert op donderdag 1 februari de operatie Poppy Flight.

De Minister van Defensie in Bamako voor de Commando overdracht van EUTM Mali

Op 31 januari 2018 zal de Belgische brigadegeneraal Bart LAURENT, de leiding over de Europese Trainingsmissie in Mali (EUTM Mali) overdragen aan de Spaanse brigadegeneraal Enrique Millán Martínez, Deze overdracht gebeurt  tijdens een plechtigheid in aanwezigheid van Minister van Defensie, belast met Ambtenarenzaken, Steven Vandeput en de Vice-ch

Twee Belgische F-16’s onderscheppen Russische vliegtuigen boven de Noordzee

Omstreeks 11u21 stegen twee Belgische F-16's op vanop de vliegbasis Florennes voor een spoedinterventie in het kader van het Quick Reaction Alert van de Benelux. De toestellen werden vanuit het CAOC in Uedem (GER) bevolen om twee Russische militaire vliegtuigen te onderscheppen boven de Noordzee.

België bewaakt luchtruim Benelux

De Belgische F-16's bewaken vanaf vandaag tot en met augustus het luchtruim van België, Nederland en Luxemburg. België en Nederland voeren deze taak gezamenlijk en afwisselend uit.

Belg aan het roer van een NAVO mijnenjagersvloot

Op maandag 15 januari neemt Fregatkapitein Peter Ramboer het bevel van de permanente NAVO vloot SNMCMG1 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 1) over van de Letse Commandant Commander Gvido Laudups.

Pages