-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

List Pers Com

De ADIV-puzzels zijn terug

Voor het tweede jaar op rij daagt de ADIV de bevolking uit.  "Jouw missie, als je die accepteert,.....' is om 43 puzzels oplossen, de een nog unieker dan de ander.

Uw beste troeven/wapens: vindingrijkheid, inzicht, logica en een goede dosis doorzettingsvermogen.

Nieuwe transportvliegtuigen van Defensie krijgen moderne vliegtuighangar in Melsbroek

Bouw van 13.621 m² grote loods voor Airbus A400M’s start in maart 2020

Tropical Storm 2019

Van 14 november tot 16 december heeft de tweejaarlijkse oefening «Tropical Storm» plaats in Gabon, ditmaal onder leiding van het Special Operations Regiment.

680 nieuwe kandidaten voor de Koninklijke School voor Onderofficieren

Op donderdag 7 november 2019 om 19u00 wordt de nieuwe promotie kandidaten van de Koninklijke School voor Onderofficieren, Campus Saffraanberg, plechtig voorgesteld met een militaire plechtigheid op de Grote Markt van Sint-Truiden.

Toma Nikiforov

Minister van Defensie Reynders en Chef Defensie, Compernol ontvangen militaire topsporters

Aanstaande vrijdag 8 november om 11u00 zullen de minister van Defensie en de Chef Defensie de topsporters ontvangen op het kabinet van de Chef Defensie om ze in de bloemetjes te zetten tijdens dit preolympisch jaar.

Vleugeluitreiking aan 49 luchtkadetten

Op woensdag 6 november 2019 om 18u00 zullen luitenant-generaal vlieger buiten dienst Guido Vanhecke, voorzitter van de Koninklijke Vereniging “De Luchtkadetten van België” en generaal-majoor vlieger Frederik Vansina, Commandant van de Luchtcomponent en voorzitter van het Directiecomité van de “Luchtkadetten van België” in de zaal Perwex te Perwe

Bezoek aan de Belgische militairen van enhanced Forward Presence (eFP)

Op donderdag 24 oktober 2019 brengen Generaal-majoor Johan Peeters, stafchef Operaties en Training en John Meiter, Air Attaché van de Amerikaanse Ambassade een bezoek aan onze militairen die deelnemen aan de opdracht enhanced Forward Presence in Litouwen.

Bevelsovergave Commandant van de Landcomponent

Op 18 oktober geeft generaal-majoor Marc Thys het commando over de Landcomponent over aan generaal-majoor Pierre Gérard tijdens een plechtigheid op de Zegeplaats in Leopoldsburg.

Een delegatie van 52 militaire atleten naar de 7e Militaire Wereldspelen

Op maandag 14 oktober, vliegen 52 militaire atleten naar WUHAN (CHINA) om er België te vertegenwoordigen tijdens de 7e editie van de « World Military Games » (WMG). 

Opening van het academiejaar van de Koninklijke Militaire School in het Jubelpark

Bij het begin van het academiejaar organiseren alle universitaire instellingen een officiële opening. Dit is niet anders voor de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel, die verantwoordelijk is voor de vorming van de toekomstige officieren van Defensie.

Pages