-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Officier Marine Dek

Officier Marine Dek

Uiterste inschrijvingsdatum : 15/07/2019

Je profiel

  • Belg zijn of onderdaan zijn van een andere lidstaat van de Europese Economische Ruimte of van de Zwitserse Bondstaat.
  • Op 31 december van het jaar van je inlijving de leeftijd van 34 jaar niet hebben bereikt.
  • In bezit zijn van een Master in de nautische wetenschappen.

Je functie

Als dekofficier bij de reserve start je je loopbaan op de brug van één van de Marineschepen (met als thuishaven Zeebrugge) waar je verantwoordelijk bent voor de navigatie en de veiligheid van het schip. Je geeft leiding aan een brugteam en staat in direct contact met de commandocentrale. In de commandocentrale wordt de gevechtsinformatie geanalyseerd en de beslissingen genomen tijdens acties.

Vervolgens word je officier operaties en werk je vanuit de commandocentrale om het commando te adviseren. Tijdens training en operaties in binnen- en buitenland leer je je beroep op zee kennen. 

 

Je opleiding

Je opleidingscyclus bestaat uit volgende onderdelen:

  •  Een militaire initiatiefase (MIF) van 10 werkdagen in een periode in juli of in september die volgt op de inlijving (zie inlijvingsdatum). Deze fase moet voltooid zijn binnen de 12 maanden volgend op de ondertekening van de dienstnemingsakte als kandidaat-reservemilitair.
  •  Een gespecialiseerde militaire opleiding (GMO) van 8 à 10 werkdagen, al dan niet aansluitend op de MIF (zoals jij het verkiest).
  •  Een gespecialiseerde professionele opleiding (GPO) van 1 tot 3 weken afhankelijk van je functie. Ze vindt plaats in de eenheid waarvoor je hebt gekozen. De GPO moet voltooid zijn binnen de 48 maanden volgend op de ondertekening van de dienstnemingsakte als kandidaat-reservemilitair.
  • Een week van evaluatie in je eenheid. Voor het volbrengen van de evaluatieperiode beschik je over een termijn van maximaal één jaar na het slagen in de GPO.

Tijdens de volledige kandidatuursperiode worden de professionele en karakteriële geschiktheid, alsook de fysieke conditie regelmatig beoordeeld.

Wij danken je voor je interesse, maar voor jouw zoekopdracht zijn er momenteel geen vacatures.
Met vragen kan je steeds terecht bij het Contact Center (gratis nummer 0800 333 48) of kan je langsgaan in één van onze regionale Informatiecentra