-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Vleugeluitreiking aan 49 luchtkadetten

Vleugeluitreiking aan 49 luchtkadetten

Op woensdag 6 november 2019 om 18u00 zullen luitenant-generaal vlieger buiten dienst Guido Vanhecke, voorzitter van de Koninklijke Vereniging “De Luchtkadetten van België” en generaal-majoor vlieger Frederik Vansina, Commandant van de Luchtcomponent en voorzitter van het Directiecomité van de “Luchtkadetten van België” in de zaal Perwex te Perwez het zweefvliegbrevet uitreiken aan 49 luchtkadetten. De jonge kadetten zullen voortaan vleugels op hun uniform dragen.

De Koninklijke vzw “Luchtkadetten van België” bestaat in zijn huidige vorm al sinds 1956 en telt op dit ogenblik een 200-tal kadetten. Met de steun van de Luchtcomponent biedt zij elk jaar aan een 50-tal jongens en meisjes van 15 en 16 jaar de mogelijkheid een zweefvliegopleiding te volgen.

De vereniging wil via haar opleidingen een bijdrage leveren aan de morele, technische en fysieke vorming van jongeren die gepassioneerd zijn door de luchtvaart. Het doel is deze jonge mensen warm te maken voor het vliegwezen in het algemeen en meer in het bijzonder voor een loopbaan als militaire piloot. Ongeveer 80% van de recent gebrevetteerde militaire piloten waren eerder lid van de “Luchtkadetten van België”.