-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Terbeschikkingstelling van medisch personeel voor de woonzorgcentra

Terbeschikkingstelling van medisch personeel voor de woonzorgcentra

Minister van Defensie Philippe Goffin en Chef Defensie Generaal Marc Compernol maken op woensdag 15 april een stand van zaken op van de bijstand van Defensie aan woonzorgcentra in het kader van de COVID-19 crisis:  Terbeschikkingstelling van medisch personeel voor het woonzorgcentrum Providence des Malades in Vloesberg en voor de wzc Sint – Job in Aalst en De Faluintjes in Baardegem.

Vanaf vandaag zet het 3 EMI (Element voor Medische Interventies) van Marche-en-Famenne 5 ambulanciers/brancardiers in om steun te bieden aan het woonzorgcentrum Providence des Malades in Vloesberg. Ook het 2 EMI van Leopoldsburg heeft in totaal 4 ambulanciers/dierenartsenassistenten ter beschikking gesteld waarvan 2 hulp bieden in een woonzorgcentrum in Aalst en 2 in een woonzorgcentrum in Baardegem. Ze zullen er de hygiënevoorschriften onderrichten aan het personeel. 

Hiermee ontvangen momenteel 6 woonzorgcentra hulp van de Medische Component van Defensie. 

Ter herinnering, Defensie biedt al hulp sinds :

- 8 april aan het woonzorgcentrum  Warlandis in Jette met tussen 6 en 10 ambulanciers van het 14 Bn Med (Medisch Bataljon)

- 10 april aan het woonzorgcentrum Alégria in Lustin met 6 à 10 ambulanciers van het 3 EMI.

- 11 april aan Residentie Jean Van Aa in Elsene met 9 ambulanciers van het 14 Bn Med. 

Defensie zet zijn inspanningen voor de Belgische bevolking verder door te helpen in de strijd tegen het coronavirus. 

Defensie draagt niet enkel bij op medisch vlak maar ook in de luchttransport, de logistiek en het transport om er slechts enkele op te sommen. Dit allemaal terwijl de missies (Mali, Litouwen, Afghanistan, enz.) zowel in het buitenland als in het binnenland verdergezet worden. 

De Minister van Defensie Philippe Goffin en Generaal Compernol danken de militairen die zich op deze manier in de eerste lijnszorg inzetten.