-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Securitas neemt bewaking kwartier Heverlee over

Securitas neemt bewaking kwartier Heverlee over

Vanaf begin maart wordt de bewaking van het Kwartier Heverlee uitgevoerd door Securitas. De firma staat in voor de bewaking en beveiliging van de buitenperimeter. Op donderdag 8 maart vindt de officiële overdracht plaats in aanwezigheid van minister van Defensie Steven Vandeput.

Het uitbesteden van de territoriale bewaking is een initiatief dat past in de Strategische visie van Defensie en heeft als doel de uitstroom van personeel op te vangen door de taken, die geen militaire expertise of ervaring vereisen en dus efficiënter kunnen gebeuren via de civiele markt, uit te besteden. Outsourcing gebeurt stap voor stap en in functie van de evolutie van het personeel dat de taken nu uitvoert. Dit draagt bij tot het opvangen van bepaalde personeelstekorten in de organisatie.

Het contract met Securitas werd midden november vorig jaar gegund aan de bewakingsfirma. De afgelopen drie maand heeft de firma haar beveiligingsconcept kunnen uitrollen en werden de nodige technieken in plaats gesteld.

Securitas heeft een jarenlange ervaring met de bewaking en beveiliging van openbare gebouwen, ambassades, en internationale instellingen, en kent een nauwe samenwerking met de politiediensten.