-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Rekruteringsdag ‘We Fly To Your Dream’ te Geraardsbergen

Rekruteringsdag ‘We Fly To Your Dream’ te Geraardsbergen

De Luchtmacht organiseert op donderdag 19 april, in nauwe samenwerking met het Koninklijk Atheneum van Geraardsbergen, de jobdag 'We Fly to Your Dream' voor jongeren van de hoogste graad ASO, TSO en BSO om er de grote variëteit aan luchtvaartberoepen voor te stellen aan jongeren.

De vliegtuigen van de Luchtmacht, maar ook verschillende gronduitrustingen zijn hoogtechnologische platformen die geschoold personeel nodig hebben om feilloos te werken. Bovendien ondergaat de hele vliegtuigvloot van Defensie vandaag een vernieuwing. Defensie is op zoek naar gedreven jongeren om dit hypermodern materieel operationeel te houden. De Belgische Luchtcomponent stapt voortaan zelf naar jongeren in het onderwijs.

"Power and Performance"

Vanaf 19 april staat de rondreizende tentoonstelling van de Luchtcomponent '70 Years Power and Performance' opgesteld in het Koninklijk Atheneum te Geraardsbergen. Met die tentoonstelling wil onze Luchtmacht enerzijds jongens en meisjes warm maken voor een (technische) loopbaan bij Defensie en anderzijds een draagvlak creëren bij de bevolking. Jongeren die interesse hebben voor een loopbaan in de militaire luchtvaart, kunnen er zich informeren over een loopbaan bij de Luchtcomponent. De voorbije edities in Halle, Namen en Eeklo bezochten meer dan 2.000 leerlingen de tentoonstelling. De expositie zal op 22, 27, 28 en 29 april ook open zijn voor het grote publiek.

We Fly to Your Dream ...

Defensie neemt op 19 april meteen een vliegende start met een het 'We Fly to your dream' event waar jongeren op een interactieve manier worden ondergedompeld in de wereld van de (militaire) luchtvaart. Dan tovert de Luchtmacht het grasveld bij de school even om tot een heus vliegveld. Dan komt de vermaarde Seaking naar Geraardsbergen. Tijdens deze dag, komen de leerlingen in contact met 8 verschillende, maar bijzonder uitdagende knelpuntberoepen binnen de Luchtmacht. Militairen geven uitleg over hun job van luchtverkeersleider, technieker en piloot en veiligheidspersoneel (Force Protection). Verder krijgen de leerlingen meer info over de B-Hunter (een onbemand vliegtuig), de Panther (brandweer) en de Sea King. Het belooft dus een ongelooflijk boeiende dag te worden.