-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Persuitnodiging DEFENDER-Europe 20

Persuitnodiging DEFENDER-Europe 20

Ter gelegenheid van het aanmeren van het allereerste schip in het kader van de Amerikaans geleide oefening DEFENDER-Europe 20, organiseert het militair commando provincie Antwerpen op maandag 3 februari 2020 een persconferentie in de haven van Antwerpen. Dat allereerste schip betreft een Brits schip dat logistiek materieel en voertuigen verscheept.

DEFENDER-Europe 20 (Dynamic Employment of Forces to Europe for NATO Deterrence and Enhanced Readiness) is een grootschalige oefening, die de ontplooiing van Amerikaanse grondtroepen in Europa behelst. Het betreft de grootste ontplooiing van Amerikaanse grondtroepen naar Europa sinds 25 jaar.

Als trouwe NAVO-partner ondersteunt Defensie de ontscheping en ontplooiing via het leveren van Host Nation Support (HNS). Naast het Militair Commando Provincie Antwerpen zullen eenheden zoals het 29 Bataljon Logistiek, het 2de Element voor Medische Interventie, eenheden van de Gemotoriseerde Brigade (Force Protection), De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO), de Militaire Politie en de Movement Control Group (MCG), de ontscheping, de beveiliging en het transport in goede banen leiden.

Als Host Nation bevestigt België zijn solidariteit, wil en vastberadenheid om de NAVO-partners te steunen.