-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Interdepartementaal Forum - geweldbeheersing in Kamp Lagland (Arlon)

Interdepartementaal Forum - geweldbeheersing in Kamp Lagland (Arlon)

De Departementen Defensie, Politie, Natuur & Bossen (DNF: Departement de la Nature et des Forêts) en de Dienst Douane en Accijnzen organiseren een Forum voor nieuwe tactieken en technieken in het domein van geweldbeheersing. Deze trainingsweek gaat van 11 tot en met 14 juni door in het militaire Kamp Lagland in Arlon.

Doel van deze week is de uitwisseling van verschillende ervaringen tussen de betrokken departementen, om in het kader van de huidige veiligheidscontext en de terrorismedreiging de samenwerking op het terrein te bevorderen.

Gedurende vier dagen zullen meerdere ateliers worden georganiseerd, gaande van schiettechnieken en het detecteren van verdachte pakketten tot het behandelen van wettelijke aspecten bij gebruik van het dienstwapen. Naast binnenlandse organismes tekenen ook buitenlandse veiligheidsdiensten, met onder meer de Zwitserse Politie, present. In totaal zullen ongeveer 250 deelnemers (dagelijks meer dan 60 personen) ervaringen met elkaar uitwisselen.

Het interdepartementaal forum kent zijn oorsprong in 2006 en is dit jaar aan zijn dertiende editie toe in zijn huidige vorm.