-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Een nieuwe Brigadecommandant voor de Gemotoriseerde Brigade

Een nieuwe Brigadecommandant voor de Gemotoriseerde Brigade

Op 28 mei draagt de commandant van de Gemotoriseerde Brigade, kolonel stafbrevethouder Jean-Louis Crucifix, het bevel over aan kolonel stafbrevethouder Jacky Cabo. Deze plechtigheid zal doorgaan in het kamp Roi Albert te Marche-en-Famenne met aanwezigheid van verschillende civiele en militaire autoriteiten.

De Motorized Brigade, staat als gemotoriseerde capaciteit van de Landcomponent, centraal in het Strategische partnerschap “CAMO” met Frankrijk. Dit partnerschap streeft een verregaande samenwerking na op vlak van voertuigen (materieel), doctrine, inzet in operaties en training.

In dit kader werkt de Motorized Brigade vanaf dit jaar al samen met Franse eenheden op vlak van doctrine, tactiek en training. Vanaf 2025 zullen de eenheden van de Motorized Brigade uitgerust worden met de nieuwe gevechtsvoertuigen Griffon en Jaguar, die het meest zichtbare deel vormen van dit partnerschap.

Voor zijn aanstelling als Brigadecommandant, was kolonel stafbrevethouder Cabo werkzaam als Hoger Inspecteur voor de maneuver troepen bij de algemene directie Human Resources.

Kolonel stafbrevethouder Crucifix oefende zijn functie uit sinds 27 maart 2018.