-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Defensie heeft 2035 vacatures - Defensie is vooral op zoek naar technici en vrouwen

Defensie heeft 2035 vacatures - Defensie is vooral op zoek naar technici en vrouwen

Defensie rekruteert weer massaal in 2020. Er zijn 2035 vacatures voor militairen bij de vier componenten. Defensie zoekt 1215 soldaten, 600 onderofficieren en 220 officieren. Daarbovenop worden nog eens 150 burgers gerekruteerd en 420 reservisten. De rekrutering gaat van start met Jobdays@defence waarbij op zondag 13 oktober 2019 en zondag 20 oktober 2019 in totaal veertien eenheden, verspreid over het land, de jobs zullen voorstellen.

Om de toekomstige uitstroom van het personeel op te vangen zijn er volgend jaar 2035 vacatures voor militairen van alle categorieën uit meer dan 100 verschillende profielen. Vanaf vandaag wordt er een resem aan communicatiecampagnes en evenementen gelanceerd om de openstaande functies onder de aandacht te brengen.

De 2 thema’s van de rekrutering 2020 zijn ‘Defensie zoekt technici’ en ‘Defensie zoekt vrouwen’.

Jongeren zijn nog te weinig op de hoogte dat Defensie heel wat technische vacatures in de aanbieding heeft. Een kwart van de vacatures zijn technische functies. Defensie krijgt de volgende jaren heel wat modern en nieuw materieel en dit is op zich al een aantrekkelijk aanbod voor sollicitanten. Ze krijgen in de toekomst de gelegenheid om te sleutelen aan nieuwe en supermoderne systemen, vliegtuigen, schepen en voertuigen. De digitalisering en permanente modernisering van de wapentechnologie vergt een technische bagage van het personeel. De voorbije jaren is gebleken dat de technische vacatures steeds moeilijker in te vullen zijn. Er zijn vooral tekorten bij de onderofficieren en bij de Marine. Defensie heeft in 2020 zowat 500 technische vacatures.

Bovendien wil Defensie het vooroordeel doorbreken dat militair zijn niets is voor vrouwen. Er bieden zich nog te weinig vrouwen aan bij Defensie omdat zij denken dat een militaire job niet voor hen is weggelegd. Niets is minder waar, want alle vacatures zijn perfect mogelijk voor vrouwen. Gedurende het volledige wervingsjaar 2020 zal de nadruk gelegd worden op de rekrutering van vrouwen. Er zal gepoogd worden om hen meer bewust te maken van het uitgebreide scala aan functies die vrouwen kunnen interesseren. Er zullen vrouwelijke militairen aan het werk getoond worden in alle communicatie, met de bedoeling om de sollicitatiedrempel voor vrouwen te verlagen. De Informatiecentra in de provincies zullen hierin een belangrijke rol spelen, omdat in die centra de vacatures op een interpersoonlijke manier kunnen worden voorgesteld. 

14 eenheden stellen hun deuren open voor de jeugd

Op zondag 13 oktober en zondag 20 oktober zullen 14 eenheden van alle componenten onder de noemer Jobdays@defence hun deuren openstellen voor jongeren die interesse hebben voor een militaire loopbaan. Daar zullen de jobs getoond worden en kan informatie worden ingewonnen. Geïnteresseerden moeten zich inschrijven via de link van de mil.be:  https://www.mil.be/nl/pagina/jobdaysdefence-2019.

Volgende eenheden houden een jobdag op 13 oktober 2019:

2 Commando te Flawinne, 11 Bataljon Genie te Burcht, 4 Bataljon Genie te Amay, Gemotoriseerde Brigade van Marche-en-Famenne en Leopoldsburg, Bataljon Artillerie in Lombardsijde en Brasschaat, 2 Tactische Wing en 80 UAV in Florennes.

Volgende eenheden houden een jobdag op 20 oktober 2019:

3 Para te Tielen, Bataljon ISTAR in Heverlee, Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-over-Heembeek, Marinebasis te Zeebrugge en de Vliegbasis in Koksijde.