-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De Special Forces spreken zich uit over het tragische ongeluk van Dimi

De Special Forces spreken zich uit over het tragische ongeluk van Dimi

Op 28 februari verloor de Special Forces group één van zijn operatoren maar eerst en vooral verloor een familie een uitzonderlijk kind.

Dimi was een jonge operator van 26 jaar. Pas vorig jaar beëindigde hij zijn vorming tot operator en momenteel volgde hij de voortgezette vorming. Hij had net zijn cursus vrije val afgerond in Eloy alvorens Yuma in Arizona te vervoegen om daar zijn training verder te zetten tijdens tactische oefeningen.

Operator worden in de schoot van de Special Forces Group was Dimi’s droom. Hij kon zich aan alle mogelijke situaties aanpassen. Waar anderen limieten en problemen zagen, zag Dimi nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Toen hij operator werd bij de Special Forces accepteerde hij de gevaren eigen aan zijn beroep. Hij werd door iedereen geapprecieerd en genoot met volle teugen van zijn nieuwe carrière als operator.

De opdrachten van de Special Forces zijn hoofdzakelijk gericht op het verdedigen van onze waarden en levenswijze. Zij staan klaar om alle gevaren te trotseren om onze veiligheid te vrijwaren. Als operator bij de Special Forces accepteer je ook een discrete levenswijze. Dimi mag nu uit de schaduw treden zodat we hem de eer kunnen bewijzen die hem toekomt.

Dimi liet het leven tijdens een operationele sprong op grote hoogte in de woestijn van Yuma. Tijdens deze nachtsprong had hij al zijn uitrusting bij zich: bewapening, nachtzichtapparatuur, rugzak. De sprong liep fataal af voor Dimi. Hij overleed bij de impact en heeft niet geleden. Er loopt momenteel nog steeds een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Noch de Special Forces Group noch Defensie zal hierover communiceren totdat het onderzoek volledig afgerond is.

Afgelopen zondag werd het lichaam van Dimi gerepatrieerd naar België. De uitvaartplechtigheid met militaire eer zal vrijdag plaatsvinden in strikt intieme kring.