-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De Minister van Defensie Philippe Goffin et de Chef Defensie, Generaal Compernol maken een nieuwe stand van zaken op van de bijstand van Defensie aan woonzorgcentra

De Minister van Defensie Philippe Goffin et de Chef Defensie, Generaal Compernol maken een nieuwe stand van zaken op van de bijstand van Defensie aan woonzorgcentra

Minister van Defensie Philippe Goffin en Chef Defensie, Generaal Marc Compernol brengen een stand van zaken over de tijdelijke steun van Defensie in het kader van de COVID-19 crisis aan woonzorgcentra : sinds 27 april in Herstal, sinds 29 april in Gosselies en sinds 4 mei in Châtelet in Enghien.

Sinds 27 april:

- 4 ambulanciers van het 3EMI (Medisch Interventie Eenheid) van Marche-en-Famenne bieden logistieke steun in de Residentie Louis Demeuse in Herstal.

Sinds 29 april:

- 2 ambulanciers van het 3EMI van Marche-en-Famenne zijn aanwezig het woonzorgcentrum Foyer Marie-Martine in Gosselies om het personeel bij te staan.

Sinds 4 mei:

- 2 ambulanciers van het 3EMI van Marche-en-Famenne zijn aanwezig in het woonzorgcentrum Home Saint – Nicolas in Enghien.

- 2 ambulanciers van het 3EMI van Marche-en-Famenne leveren ook bijstand in het woonzorgcentrum Le Sart-Allet in Châtelet.

Defensie zet haar nationale inspanningen ten aanzien van de Belgische bevolking voort door hulp te bieden in tijden van crisis.

Defensie draagt niet enkel bij op medisch vlak, maar ook in het luchttransport, de logistiek en het vervoer, om er slechts enkele op te noemen.

Tegelijkertijd blijft Defensie al haar missies in het buitenland en op het nationale grondgebied verder uitvoeren.

Minister van Defensie Philippe Goffin en Chef Defensie, generaal Marc Compernol houden eraan alle militairen te bedanken die met hun inzet de eerstelijnszorg versterken.