-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

De dag van de Verenigde Naties

De dag van de Verenigde Naties

Naar aanleiding van de dag van de Verenigde Naties organiseert Defensie samen met de Verenigde Naties op 24 oktober een persconferentie in Heverlee.

Het evenement zal beginnen met een dynamische demonstratie van de NH90 die in Mali ontplooid werd. Het Multi-sensor detachement van het bataljon ISTAR (bataljon Jagers te paard) dat binnenkort zal vertrekken, zal eveneens deelnemen aan deze demonstratie.

Tijdens de persconferentie, voorgezeten door de directeur operaties, de generaal-majoor Johan Peeters, zal mevrouw Annick Hiensch (Deputy Head of Office) van het United Nations Liaison Office for Peace and Security in Brussel (UNLOPS) het woord nemen voor de Verenigde Naties. Generaal-majoor Jean-Paul Deconinck, die het bevel heeft uitgevoerd over de troepen van MINUSMA van april 2017 tot oktober 2018, zal zijn bilan voorstellen. De Luchtcomponent zal de operationele inzet van de NH90 bespreken alsook het deel medische evacuatie. Het Bataljon ISTAR, tenslotte, zal de capaciteiten voorstellen die zullen ontplooid worden in Mali.