-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Voordelen

Wat zit erin voor jou ?

Een aantrekkelijk loon

Force protection

Het leven als militair is veeleisend, maar daar staat een goede verloning tegenover. Zodra je aan de basisopleiding begint, ontvang je je eerste loon. Dat loon stijgt gedurende je loopbaan, naarmate je ervaring opdoet en promotie maakt. Je loonstijging is wettelijk vastgelegd, waardoor Defensie net als andere overheidsinstellingen garant kan staan voor loongelijkheid tussen man en vrouw: hetzelfde loon voor mensen met dezelfde job en met even veel ervaring.

Bijscholing en doorgroeimogelijkheden

Het statuut voorziet in een aantal opleidingen tijdens je loopbaan. Daarmee kan je je voortdurend bijscholen binnen en buiten Defensie, naargelang de noodzaak bij de uitoefening van je job of je beroepsspecialisatie. Je loopbaan wordt samen met het departement Human Resources uitgestippeld op basis van je competenties en interesses. Het is ook mogelijk om verschillende functies uit te oefenen doorheen je loopbaan. Door het statuut van militair kan je automatisch of na examens promotie maken. De kansen zijn voor iedereen gelijk.

Premies voor bijzondere prestaties

Tijdens de talrijke trainingsperiodes en buitenlandse opdrachten word je natuurlijk extra vergoed.

Gratis medische zorgen

Als rechthebbende van Defensie kan je genieten van gratis medische zorgen bij een door Defensie erkende zorgverstrekker (arts, tandarts, kinesist) in je buurt. Ook voor brillen, prothesen en medicatie komt Defensie tussen.

Gratis levensverzekering tijdens operatie

Elke werknemer van Defensie die deelneemt aan een militaire operatie kan gratis genieten van de levensverzekering die het ministerie afgesloten heeft met een verzekeringsmaatschappij.

Gratis hospitalisatieverzekering

Elk personeelslid kan intekenen op het groepscontract dat Defensie afsloot met een verzekeringsmaatschappij. Het ministerie wil zo de kosten helpen verlichten in geval van hospitalisatie door een ongeval of ziekte, of een zware ziekte waarbij hospitalisatie niet noodzakelijk is. Tegen een kleine kost kan je de dekking van de verzekering uitbreiden naar je gezinsleden.

Gratis woon-werkverkeer

Transport

Als je met het openbaar vervoer naar je werk komt, betaalt Defensie je volledige abonnement. Er zijn ook speciale pendelbussen tussen de grote treinstations en de militaire kwartieren.

Verlof

Je werkdag is goed gevuld bij Defensie, maar je krijgt ook voldoende vrije tijd. Militairen die voltijds werken, krijgen een minimum van 33 betaalde verlofdagen. Er bestaat een stelsel van compensatie-uren voor de vrijwilligers en onderofficieren. Als je terugkeert van een buitenlandse opdracht heb je recht op extra betaalde verlofdagen.

Andere voordelen

Er zijn tal van extralegale voordelen, zoals gesubsidieerde huisvesting, maaltijden, kinderopvang in de meeste militaire kwartieren, gratis sportinfrastructuur, een uitstekend pensioenstelsel, een kledijvergoeding, kortingen op reizen via de parastatale dienst voor sociale en culturele actie, enzovoort.