-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Voor de niet-belgen

Voor de niet-belgen

België een van de weinige Europese NAVO-landen is waar Defensie zijn vacatures ook voor niet-Belgen openstelt

Wist je dat België een van de weinige Europese NAVO-landen is waar Defensie zijn vacatures ook voor niet-Belgen openstelt? Heb je de nationaliteit van een land van de Europese Unie, dan mag je solliciteren voor een van de vele functies die we aanbieden. Bovendien mogen ook onderdanen van Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Zwitserland zich kandidaat stellen.

Wat moet je daarvoor doen?

Natuurlijk moet je aan dezelfde toelatingsvoorwaarden voldoen als de Belgen. Dus dezelfde leeftijdsvoorwaarden, taalvereisten en selectietesten zijn van toepassing.

Daarnaast zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden.

 1. De militiewetgeving

  Je moet officieel kunnen bewijzen dat je hebt voldaan aan de militieverplichtingen die gelden in het land waarvan je de nationaliteit hebt.

 2. Je diploma

  Voor de diploma’s die we in de vacature vragen, moet je kunnen bewijzen dat jouw diploma gelijkwaardig is aan die van een Belgische onderwijsinstelling. Neem ruim op voorhand contact op met de organisatie ENIC-NARIC (www.enic-naric.net). Die organisatie kan een officieel attest afleveren van gelijkwaardigheid van diploma. Pas op: dit is niet gratis!

 3. Een bewijs van goed gedrag

  Je moet vooraf een ‘Verklaring omtrent het gedrag’ kunnen voorleggen. Op zo’n document, meestal afgeleverd door je gemeente of de lokale politie, staan alle straffen en veroordelingen die je hebt opgelopen. Kleine vergrijpen vormen geen probleem (bv. veroordelingen door een politierechtbank voor verkeersovertredingen). Andere veroordelingen kunnen wel een reden zijn om je kandidatuur te weigeren. Indien je al veroordelingen hebt opgelopen, neem je best even contact op met ons Contact Center Rekrutering (+32 (0) 2 264 53 84).

 4. Veiligheidsadvies

  Defensie zal een veiligheidscontrole doen om te kijken of je in aanmerking komt om militair te worden. Hiervoor moet je schriftelijk toestemming geven.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de documenten die je moet voorleggen? Aarzel dan niet om langs te gaan in een Informatiecentrum of om contact op te nemen met ons Contact Center Rekrutering (+32 (0) 2 264 53 84).