-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

B-HUNTER UAV

B-HUNTER UAV

UAV Unmanned aerial vehicle

Kenmerken

 

 

De IAI B-Hunter is een op afstand bestuurd antennesysteem dat inlichtingen-, bewakings- en verkenningsmissies uitvoert. Het vliegtuigplatform kan verschillende soorten ladingen vervoeren: een camerasysteem (optie geselecteerd door België), een laseraanwijzer, een stoorsysteem, een communicatie-interceptiesysteem, een radiorelais, enz.
 
Het geselecteerde camerasysteem bestaat uit een dagcamera (CCD) in combinatie met een infraroodcamera (IR).  De B-Hunter is uitgerust met GPS en IFF (Identification Friend of Foe) om een veilige navigatie en scheiding van ander luchtverkeer mogelijk te maken.
 
Een automatisch start- en landingssysteem op basis van lasertechnologie zorgt voor maximale veiligheid tijdens deze kritieke vluchtfasen.

Veiligheid

Dankzij de bi-motor configuratie en nog andere redundanten, biedt het een, meer dan voldoende, zekerheidsniveau om bewoonde zones te overvliegen en de integratie van het luchtruim. Een minimumpiste van 300m is vereist voor het opstijgen, niet te min is het mogelijk om op te stijgen vanaf een ramp. Dit met behulp van een aanvullingsraket RATO ( Pocket Assisted Take Off). De recuperatie gebeurt op de piste en het stoppen is verzekerd door een systeem van kabels. Als door eventueel een opeenstapeling van pannes, die niet kunnen verholpen worden door de vele back-ups,  er zich een probleem voordoet bij de landing, kan de piloot nog altijd, als laatste noodoplossing, beroep doen op een parachute.

Opdrachten

 • Op het nationaal grondgebied
  - Observatie van de Noordzee
  - Telling van het wild
  - Brand in de Hoge Venen (2004)
 • In operatie
  -
  Observatie van de grenzen
  - De strijd tegen de georganiseerde misdaad
  - Verzameling van diverse informatie
Technische Fiche:

Constructeur
Bouwjaar: 2002 
Constructeur: IAI  

Motor
Merk: Motoguzzi V75 Hi.e
Type: stroke otto cycle
Vermogen: 62 hp at 7500 RPM
Qty : 2

Prestaties
Plafond: 5000 ft 
Actieradius: 100km
Kruissnelheid: 60-65 kts
Mximum snelheid: 110 kts

Afmetingen
Lengte: 6.9m
Hoogte: 1.81m
Spanwijdte: 8.9m

Gewichten
Leeg: 1100 lbs
Maximum: 1600lbs

CREW
0

In gebruik sinds
2004

Aantal in gebruik
13