-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

B-HUNTER UAV

B-HUNTER UAV

UAV Unmanned aerial vehicle

Kenmerken

De B-Hunter is een vliegtuig dat wordt bestuurd vanaf de grond. Het is 7m lang en heeft een spanwijdte van 9m. De autonomie bedraagt meer dan 10 uur en heeft een reikwijdte van 100 km vanaf een controlestation (GCS). Men kan het zich voorstellen als een platform waar men verschillende elementen kan aan vastmaken, zoals een systeem voor camera's (gekozen optie door België), lasersysteem, systeem voor mist, luisterapparatuur voor telefoons, radiorelais, ...

Onze optie levert beelden naar de grond in reële tijd. Hij is uitgerust met een dagcamera (CCD) evenals een camera voor thermische beelden (IR). Voor zijn navigatie is de B-Hunter uitgerust met een GPS en een IFF (Identification Friend or Foe). Het systeem is eveneens uitgerust met een ATLS (Automatic Take Off and Landing) gebaseerd op de lasertechnologie dat een max. aan veiligheid met zich meebrengt tijdens gedurende de kritieke fase tijdens het opstijgen en het landen.

Veiligheid

Dankzij de bi-motor configuratie en nog andere redundanten, biedt het een, meer dan voldoende, zekerheidsniveau om bewoonde zones te overvliegen en de integratie van het luchtruim. Een minimumpiste van 300m is vereist voor het opstijgen, niet te min is het mogelijk om op te stijgen vanaf een ramp. Dit met behulp van een aanvullingsraket RATO ( Pocket Assisted Take Off). De recuperatie gebeurt op de piste en het stoppen is verzekerd door een systeem van kabels. Als door eventueel een opeenstapeling van pannes, die niet kunnen verholpen worden door de vele back-ups,  er zich een probleem voordoet bij de landing, kan de piloot nog altijd, als laatste noodoplossing, beroep doen op een parachute.

Opdrachten

 • Op het nationaal grondgebied
  - Observatie van de Noordzee
  - Telling van het wild
  - Brand in de Hoge Venen (2004)
 • In operatie
  -
  Observatie van de grenzen
  - De strijd tegen de georganiseerde misdaad
  - Verzameling van diverse informatie
Technische Fiche:

Constructeur
Bouwjaar: 2002 
Constructeur: IAI  

Motor
Merk: Motoguzzi V75 Hi.e
Type: stroke otto cycle
Vermogen: 62 hp at 7500 RPM
Qty : 2

Prestaties
Plafond: 5000 ft 
Actieradius: 100km
Kruissnelheid: 60-65 kts
Mximum snelheid: 110 kts

Afmetingen
Lengte: 6.9m
Hoogte: 1.81m
Spanwijdte: 8.9m

Gewichten
Leeg: 1100 lbs
Maximum: 1600lbs

CREW
0

In gebruik sinds
2004

Aantal in gebruik
13