-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Verenigde Naties

Internationale Dag van het Samenleven in Vrede

Op 16 mei was het de Internationale Dag van het Samenleven in Vrede, die ingesteld werd door de Verenigde Naties op 8 december 2017.

Ondersteuning voor militairen in internationale organisaties

Er werken veel Belgische militairen bij verschillende internationale organisaties. Zij wonen en werken lange tijd in het buitenland, vaak met hun gezin, en krijgen nu dus daar met het coronavirus te maken.

Business as (un)usual: operaties Defensie

Het coronavirus domineert momenteel het wereldnieuws. De normale manier van leven kreeg een fikse knauw, waarvan de gevolgen nog lang voelbaar zullen zijn. Ook Defensie past zich aan de huidige gang van zaken aan, wat niet betekent dat haar opdrachten in het gedrang komen.

Aflossing van de wacht in Afghanistan en Mali

Half april heeft de Landcomponent haar detachementen vernieuwd voor de NAVO-opdracht in Afghanistan en de VN-missie in Mali.

Tweede incident in Mali: de feiten op een rij

Op 24 januari reed een voertuig van het Belgische contingent bij MINUSMA (Mission multidimensionnelle intégrée des Nations Unies pour la Stabilisation au Mali) op een geïmproviseerd springtuig (IED). Daarbij raakten drie militairen gewond, waarvan één zwaargewond. Het Dingo II-voertuig is verwoest. Sinds begin van dit jaar is dit het tweede soortgelijke incident.