-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Strategische visie

Twaalf nieuwe mijnenbestrijdingsvaartuigen voor Belgische en Nederlandse Marine

Het contract voor de bouw en het onderhoud van twaalf nieuwe mijnenbestrijdingsvaartuigen met modulair inzetbare drones voor de Belgische en Nederlandse marine gaat naar Naval Group / ECA Robotics. Beide regeringen gaven hiervoor vandaag hun akkoord.

Outsourcing in Heverlee voltooid

Sinds begin 2018 bewaakt de firma Securitas de kazerne van Heverlee. Heel wat facilitaire diensten zoals schoonmaak, onderhoud van technische installaties, groendienst en afvalbeheer waren apart uitbesteed. Sinds begin maart is de uitbesteding voltooid en gebundeld in één contract, uitgevoerd door de groep SERCO.

Gemotoriseerde Brigade rondt reorganisatie af

De Gemotoriseerde Brigade heeft op 22 november 2018 haar reorganisatie afgerond. Kolonel Jean Crucifix vertelt in een interview meer over zijn eenheid, de veranderingen en de uitdagingen.

Chef Defensie opent nieuwe werkjaar

De chef Defensie, generaal Marc Compernol, heeft op 23 januari de balans opgemaakt van het afgelopen jaar en de krachtlijnen voor het nieuwe uitgezet. Die toespraak was ook live te volgen op zijn Facebookpagina. Je kan hem hier integraal herlezen.

Krachtlijnen voor 2019

Bij het begin van het nieuwe werkjaar heeft de chef Defensie zich rechtstreeks tot al de werknemers van Defensie gericht. U kan zijn boodschap hier integraal herlezen.