-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Operatie Sophia

Nieuwe commandant voor het fregat Louise-Marie

Fregatkapitein Kristof Van Belleghem heeft het commando over het fregat F931 Louise-Marie overgenomen van fregatkapitein Guy Schotte. Dat gebeurde tijdens een plechtigheid op woensdag 17 januari op de Marinebasis van Zeebrugge, voorgezeten door divisieadmiraal Wim Robberecht, commandant van de Marine en adjunct-admiraal Benelux.

Militaire operaties in 2018

Defensie heeft zijn belangrijkste militaire operaties voor 2018 voorgesteld. De strijd tegen het terrorisme en de radicalisering blijven dé absolute prioriteit, in binnen- en buitenland.

21 juli: fier op de Marinecomponent

Dankzij de Marinecomponent wappert de Belgische vlag over alle wereldzeeën. Op 21 juli zal zijn personeel mee defileren en je op zijn stand tonen dat veelzijdigheid en competentie perfect samengaan. We duiken even in de vele operaties die ze momenteel uitvoeren.

Op jacht met de Louise-Marie

Het fregat F931 Louise-Marie heeft al 118 mensen gered sinds het op 12 juni uit Zeebrugge vertrok. In het kader van de Europese vloot EURNAVFOR-MED patrouilleert het fregat voor de Libische kust om illegale mensen- en wapensmokkel te helpen bestrijden.

Een blik op de lopende operaties

Defensie heeft op donderdag 6 juli zijn maandelijkse persbriefing gehouden over de lopende operaties in binnen- en buitenland. Daaruit blijkt dat Defensie nog steeds actief is op de meeste continenten, maar dat België een prioriteit blijft.