-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nederlands-Belgische Operationele School

Eigen directeurs voor EGUERMIN en Naval Mine Warfare Centre of Excellence

Op 23 oktober is een nieuwe mijlpaal bereikt in de Marinekazerne Bootsman Jonsen in Oostende. Voor het eerst kreeg het Naval Mine Warfare Centre of Excellence (NMW COE) een aparte directeur, naast de commandant van de Belgisch-Nederlandse mijnenbestrijdingsschool EGUERMIN.

Belgische commandant van Nederlands-Belgische Operatieschool verlaat de brug

Op woensdag 27 juni heeft fregatkapitein Christophe Colonval de fakkel van de Nederlands-Belgische Operatieschool (NLBEOPS) doorgegeven aan zijn opvolger, overste Eric-Jan Horstman. Dat gebeurde tijdens een militaire plechtigheid op de marinebasis van Den Helder, in Nederland.

Liefde op het eerste gezicht

De samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse Marine (BENESAM) gaat terug tot 1948, maar het eigenlijk maritiem operationeel hoofdkwartier ABNL (Admiraal Benelux) is sinds 1996 geïmplementeerd in de marinebasis van Den Helder in Nederland.

Innoveren en besparen

Op de marinebasis van Den Helder, in Nederland, werd op 21 februari de zeemanschapstrainer Poolster ingehuldigd. Dankzij de inzet van de nieuwe trainer kunnen de Belgische en Nederlandse marine de kosten drukken en de oefenuren verdubbelen.

Alle hens aan dek in Den Helder

Op 22 november is korvetkapitein Christophe Colonval aangesteld als de nieuwe commandant van de Nederlands-Belgische Operationele School in Den Helder, Nederland. Hij is de eerste Belg die die functie bekleedt.