-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

Defensie herdenkt V-Day

Defensie heeft op 8 mei het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Dat deed het naar jaarlijkse gewoonte met een plechtigheid aan het graf van de Onbekende Soldaat in Brussel.

De Koning neemt deel aan Veteranendag

Defensie huldigde op zondag 7 april de militairen die sinds 1945 sneuvelden tijdens operaties. Dat gebeurde traditiegetrouw aan het graf van de Onbekende Soldaat in Brussel. Uitzonderlijk nam ook de Koning aan de plechtigheid deel.

Saffraanberg stelt nieuwe onderofficieren voor

De nieuwe onderofficieren van de promotie 2018 zijn op donderdag 7 februari plechtig voorgesteld op de Grote Markt van Sint-Truiden. Ook dit jaar stond het defilé garant voor heel wat bekijks en kon het publiek de jonge militairen aan het werk zien.

Nieuwe directeur voor het Competentiecentrum van de Marine

In de Marinekazerne Luitenant-ter-zee Billet gaf fregatkapitein vlieger Gilles Colmant op vrijdag 18 januari het bevel van het Competentiecentrum van de Marine (CC Mar) over aan fregatkapitein Peter Ramboer.

Belgische klanken weergalmen over Parijs

Muziekkorpsen uit de ganse wereld hebben in Parijs op 22 en 23 juni een adembenemend schouwspel gecreëerd tijdens het eerste Festival international de musique militaire. Voor de impressionante Dôme des Invalides zorgde de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen voor een opgemerkte Belgische vertegenwoordiging.