-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Diversiteit

Vastberaden vooruit

Studenten van de Koninklijke Militaire School zetten zich dit jaar in voor 'To walk again', de organisatie die mensen met een fysieke beperking meer wil laten bewegen. Ze zamelden niet alleen geld in maar realiseerden ook de droom van een ex-militair.

Internationale Dag van het Samenleven in Vrede

Op 16 mei was het de Internationale Dag van het Samenleven in Vrede, die ingesteld werd door de Verenigde Naties op 8 december 2017.

De Marine bedankt alle dames

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, met als thema #EachforEqual. Defensie bouwt mee aan een individueel en collectief gendergelijke wereld. Ook de Marine streeft naar een gendergelijke werkvloer. De foto's zijn een kleine maar representatieve weergave van onze vrouwelijke collega's die zich aan boord en op de wal dagelijks inzetten.

Defensie hijst de regenboogvlag

Sinds donderdag 16 mei wappert de regenboogvlag aan het kabinet en het hoofdkwartier van Defensie. Daarmee betoont Defensie zijn steun aan het federale LGBTQI-overheidspersoneel en het samenleven in diversiteit.

Nieuwe diversiteitswind bij Defensie

“Het belangrijkste is dat elk personeelslid zich thuis voelt bij Defensie.” Met die woorden opende de chef Defensie, generaal Marc Compernol, een conferentie rond vijftien jaar diversiteitsbeleid bij Defensie.