-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

cyberveiligheid

Cyberdefensie-oefening in het kader van de NAVO

Vijfendertig personen van de militaire cybercapaciteit hebben van 27 tot 30 november deelgenomen aan Cyber Coalition. Die NAVO-oefening traint en test het vermogen van de lidstaten om hun netwerken te verdedigen tegen aanvallen.

CIS-officieren in finale Hackathon

Vier militairen van het Departement Competentiecentrum voor de Vorming Steun (CIS) in Peutie zijn derde geworden in de Cisco Benelux Lighthouse Hackathon. Zij zitten momenteel in de laatste fase van hun opleiding tot CIS-officier.

Cyber Security Challenge gaat overzees

Voor het eerst vaardigt België 10 ICT-studenten af om van 14 tot 18 oktober deel te nemen aan de Europese Cyber Security Challenge in Londen. Defensie is een grote voorstander van de wedstrijd, want cyberveiligheid is niet alleen hot maar ook broodnodig.

Back-ups en updates: je eigen cyberdefensie

Met een nieuwe campagne rond cyberveiligheid wil de Belgische Cyber Security Coalition elke internetgebruiker aansporen om regelmatig back-ups te maken en updates uit te voeren. Heel de maand oktober kom je daarover meer te weten tijdens radiospotjes en op de sociale media. Op de campagnewebsite kan je testen hoe het met jouw digitale gezondheid staat.

Evoluties in termen van geclassificeerde militaire netwerken

Convergentie, eenmaking, rationalisatie. Dit zijn enkele van de sleutelwoorden die kolonel Joël Poncin in de mond neemt wanneer hij ons de invoering uitlegt van het Secure Defence Network (SDN), het geclassificeerde netwerk van Defensie.