-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Chef Defensie

Admiraal Hofman spreekt zijn troepen toe

Admiraal Michel Hofman mag zich sinds vrijdag 10 juli officieel de nieuwe Chef Defensie noemen. Met een videoboodschap richt de admiraal zich nu tot alle militairen van Defensie: hij bedankt hen voor het geleverde werk en werpt een korte blik op de toekomst.

Nieuwe Chef van Defensie officieel in plaats gesteld.

Generaal Marc Compernol heeft deze vrijdag de fakkel als Chef van Defensie doorgegeven aan zijn opvolger, admiraal Michel Hofman. De ceremonie vond plaats in de Koninklijke Militaire School in het bijzijn van de minister van Defensie en een aantal van zijn voorgangers.

Zijne Majesteit koning Filip bezoekt vliegbasis Kleine-Brogel

Zijne Majesteit koning Filip heeft op woensdag 24 juni de vliegbasis van Kleine-Brogel bezocht. Hij kreeg er meer uitleg over hoe Defensie met de coronacrisis is omgegaan en hoe het een doorstart heeft gemaakt naar het 'nieuwe normaal'.

Verdeling van 12 miljoen mondmaskers gestart

Een indrukwekkende colonne van vijftig militaire vrachtwagens verliet op maandagvoormiddag 8 juni de kazerne van Peutie. Aan boord de eerste lading van 18 miljoen stoffen mondmaskers die Defensie in opdracht van de federale overheid aankocht.

Outsourcing kamp Elsenborn evolueert verder

Sinds augustus 2019 neemt een privéfirma een groot aantal taken op zich in het militaire kamp van Elsenborn. Dat varieert van catering tot groenonderhoud en van sanitaire herstellingen tot schrijnwerk.