-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Alouette III

Fregat Leopold 1 in eerste klasse

Het fregat F930 Leopold 1 heeft op 2 augustus Zeebrugge verlaten om de Atlantische Oceaan over te steken. Hij begint nu aan het tweede deel van zijn opdracht van zes maanden om zich aan te sluiten bij de Standing NATO Maritime Group 1. Fregatkapitein Frederick Van de Kerkhove, commandant van het Belgische schip, vertelt er ons meer over.

Reddingshelikopters verhuizen naar Oostende

In 2023 zal Defensie zijn reddingshelikopters naar Oostende verhuizen. Dat maakten generaal-majoor vlieger Vansina en generaal-majoor Goetynck bekend tijdens een persconferentie in Koksijde, in de namiddag van 23 april.

Alouette III vergroot slagkracht voor de Godetia

Een ploeg van het 40 smaldeel uit Koksijde versterkt de A960 Godetia tijdens haar werk voor de Standing NATO Mine Counter Measures Group (SNMCMG) 1. Met hun Alouette III-helikopter verzorgen ze luchttransport- en surveillance-opdrachten.

De Louise-Marie heeft ogen in de lucht

Het fregat Louise-Marie begint deze week aan de NAVO-operatie Sea Guardian. Daarvoor beschikt het schip over een paar ogen in de lucht: een Alouette III-helikopter helpt het fregat andere schepen op te zoeken en te identificeren.

Lentecampagne van Nautische School is schot in de roos

De lentecampagne voor de leerlingen wachtofficier is op 24 april van start gegaan en zal ongeveer één maand duren. Tijdens die intensieve trainingsperiode zullen zowel de leerling-wachtlopers van de wapenscholen als de leerling-navigators hun cursus beëindigen.