-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Jobdag air traffic controller (ATC)

Jobdag air traffic controller (ATC)

14/02/2018

Op woensdag 14 februari organiseert de Luchtcomponent op vier locaties een speciale jobdag voor de managers van het luchtruim: de luchtverkeersleider of air traffic controller (ATC).

Tegenwoordig vinden wij het de normaalste zaak van de wereld om met het vliegtuig op vakantie te kunnen gaan. We weten dat wij in de lucht in de goede handen zijn van de piloot en de flight crew. Maar wie zorgt ervoor dat dit allemaal veilig verloopt? Wie heeft het overzicht over al de vliegbewegingen van vliegtuigen, helikopters, drones, enzovoort? Zowel groot als klein? Zowel voor burgerluchtvaart als voor militaire vluchten? Dat zijn de luchtverkeersleiders. En Defensie werft er aan.

Belangrijk in deze job zijn: verantwoordelijkheidszin, een grote stressbestendigheid, meerdere taken tegelijkertijd kunnen uitvoeren, in teamverband kunnen werken , flexibiliteit, ... Maar een van de interessante voordelen om als luchtverkeersleider voor Defensie te kiezen is de kans om op buitenlandse operatie te gaan. Dit geeft mooie extra uitdagingen en biedt meer afwisseling in het werk.

Wat bieden we?

Heb je interesse in de job van luchtverkeersleider? Defensie betaalt niet alleen je opleiding maar biedt je vanaf het begin ook al een salaris aan. Je krijgt de kans om je werk uit te voeren op een buitenlands operatieterrein.

Voor wie?

Je hebt voldaan aan de leerplicht en bent nog geen 34 in het jaar van inlijving.

Wanneer?

Op woensdag 14 februari van 9.00 uur tot 13.00 uur.

Parkeerplaats?

Er is voldoende parkeergelegenheid aan de ingang van de kazerne.

Overtuigd?

De deelname aan de jobdag is volledig gratis. Inschrijven kan tot en met 12 februari. Onderaan het inschrijvingsformulier vermeld je in het vak 'Opmerkingen' naar welke locatie je zal komen. Je kan kiezen uit:

  • 10 W Tac: 10 Tactische Wing, Basis GenMaj Vl Ivan du Monceau de Bergendal , Onze-Lieve-Vrouwlaan z/n, 3990 Peer
  • 2 W Tac: 2 Tactische Wing, Basis Jean Offenberg - route Charlemagne 191, 5620 Florennes
  • 1 W: 1 Wing, Kwartier Basis LtKol Vl Charles Roman, Rue de la Grande Lecke, 1320 Bevekom
  • ATCC: Air Traffic Control Centre, Kwartier Kapt Vl de Hemptinne, Molenstraat 69, 9890 Gavere