-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Europese Mars van de Herinnering en de Vriendschap 2019

Europese Mars van de Herinnering en de Vriendschap 2019

25/06/2019

De 53ste editie van de Europese Mars van de Herinnering en de Vriendschap vindt plaats van 25 tot 28 juni 2019. Het startschot wordt gegeven in Arlon, de deelnemers gaan via Martelange naar Bastogne en eindigen op de vierde dag in Saint-Hubert.

Meer dan 10.000 wandelaars van alle leeftijden, burgers en militairen verkennen jaarlijks samen de mooiste wandelpaden van de Ardennen op één of meerdere tochten van 8 –16 -24 of 32Km.

Er zijn verschillende formules beschikbaar waar de wandelaar zich voor kan inschrijven naargelang welk traject hij/zij kiest. Scholen die deelnemen, genieten van een voordeliger tarief. Na een dagtocht kan men overnachten in militaire tenten.

De MESA is een gezellig evenement van grote omvang dat jaarlijks in juni plaatsvindt en georganiseerd wordt door de partnersteden van de provincie Luxemburg & Defensie.

Oorspronkelijk werd de vierdaagse mars door het Bataillon De Chasseurs Ardennais onafgebroken georganiseerd sinds 1967 onder de naam "Marche du Souvenir" en was het uitsluitend een militaire aangelegenheid. De publieke belangstelling groeide gestaag en is blijven bloeien om de "Europese Mars van de Herinnering en de Vriendschap" te worden die we vandaag kennen. Deze militaire mars heeft als doel zowel burger- als militaire slachtoffers van WOII te eren en de banden tussen Defensie en de Natie te versterken.

Tegenwoordig wordt de MESA in samenwerking met verschillende eenheden georganiseerd zoals : 1/3 Bataillon de Lanciers, 4 Groupe Systemes de Communications et d'Information, 4 Bataillon de Genie, Military Police Group, Base Bastogne, Camp de Marche, 4 Bataillon Logistique, 3 Element Voor Medische Diensten (3EMI) en de Movement Control Group. Dit gebeurd in nauwe samenwerking met tien partnergemeenten uit de Provincie Luxemburg en de Vierdaagse van de IJzer.

De regio mobiliseert zich met enthousiasme om de liefhebbers van de wandelsport en de natuur te ontvangen door zijn waardevolle erfgoed en tradities ter beschikking te stellen.

Er zijn beloningen te verdienen voor zowel de jaarlijkse deelnemers als de 'nieuwe' deelnemers. Deze beloningen gaan van een medaille tot een tandemsprong met een Para-commando.

Voor meer informatie kan u terecht op www.marche-mesa.com/