-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Beauvechain Air Base Day

Beauvechain Air Base Day

10/04/2019

Op 10 april organiseert de luchtmachtbasis van Bevekom de Beauvechain Air Base Day 2019, of kortweg de BAB Day 19. Met dit evenement wil de Luchtcomponent al de eenheden van de basis en de toestellen van onze luchtmacht uitgebreid voorstellen. Daarbij ligt de nadruk op de toestellen van de vliegbasis zelf: de A109- en NH90-helikopters en de SF260 Marchetti-vliegtuigen. Verscheidene burgerverenigingen die een band hebben met de basis of de luchtmacht zullen eveneens aanwezig zijn.

Van 10.00 tot 17.00 u kan je doorlopend verschillende stands bezoeken waar we onze capaciteiten tentoonstellen. Daarnaast staan er verschillende toestellen opgesteld en vinden er heel de dag door regelmatig vliegdemonstraties plaats.

De BAB Day richt zich tot jongeren die geïnteresseerd zijn in de luchtvaart of een loopbaan bij Defensie, geïnteresseerden in de vliegwereld, en niet in het minst de omwonenden van de basis. We willen nu eenmaal de band tussen Defensie en de natie versterken.

Een deel van de opbrengsten van dit evenement gaat naar enkele goede doelen die de eenheden van de vliegbasis ondersteunen: FONAVIBEL (www.fonavibel.be), 't Prieeltje (www.prieeltje.com) en L'Essentiel (www.asblessentiel.be).

Op voorhand inschrijven is niet nodig. De inkom aan de kassa bedraagt 5 euro. De toegang is gratis voor kinderen onder de 12 jaar en voor militairen in uniform. Kom langs en maak kans op een van de vele luchtdopen!

Sportievelingen kunnen om 18.30 u deelnemen aan de eerste editie van de Beauvechain Air Base Runway Run (RWR). Die bestaat uit een omloop van ongeveer 5 km en een tweede van ongeveer 9 km, volledig op het vliegveld van Bevekom. De runway (startbaan) speelt hierbij een centrale rol: je kan als het ware tussen de helikopters en vliegtuigen van de basis lopen.

De start voor beide afstanden vindt plaats om 18.45 u. Deelnemen kost 10 euro.

Meer info over de BAB Day en inschrijven voor de Runway Run kan via www.BABDAY.be.