-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Aviation Days

Aviation Days

22/06/2019

Kom naar de Aviation Days in Florennes-Cerfontaine!

Dark Falcon, Red Devils, parachutedemonstraties, ...

De Royal Belgian Defence Aeroclub en het vliegveld van Cerfontaine openen hun deuren afwisselend op zaterdag 22 en zondag 23 juni. De 2 Tactische Wing verleent zijn medewerking aan dit interactieve dubbelevenement. Verschillende thematische en ontspannende activiteiten vinden inderdaad 's morgens plaats op de luchtmachtbasis van Florennes en in de namiddag op het vliegveld van Cerfontaine.

De organisatoren verwachten een grote opkomst. Je kan er de wereld van de militaire en recreatieve luchtvaart in al zijn facetten ontdekken. Er zal ook een informatiestand staan over de carrièremogelijkheden bij Defensie. Er zijn luchtdemonstraties met in avant première commandant vlieger Stefan 'Vador' Darte en zijn Dark Falcon. Je kan militaire parachutisten aan het werk zien, een initiatievlucht maken, tentoonstellingen en historische reconstructies bekijken of deelnemen aan de talrijke activiteiten voor jong en oud. De leergierigen kunnen het Spitfiremuseum bezoeken en er alles leren over de geschiedenis van de 2 Tactische Wing. Dit luchtvaartweekend heeft dus alle troeven in handen om in meer dan één opzicht uit te blinken!

Meer weten over de Aviation Days?

  • Zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019
  • Opendeur Royal Belgian Defense Aéroclub, vliegbasis Florennes en vliegveld Cerfontaine.
  • Luchtdemonstraties van de Luchtcomponent, tentoonstellingen van recreatieve en militaire vliegtuigen, parachutedemonstraties, historische reconstructies, allerlei activiteiten, bezoek aan het Spitfiremuseum, ... Van 10.00 tot 14.00 u op de vliegbasis Florennes (ingang wachtlokaal Clairière, Route Charlemagne 191, 5620 Florennes).
  • Van 14.00 tot 18.00 u op het vliegveld van Cerfontaine (Route des Lacs 50, 5630 Cerfontaine).
  • Drinken en kleine gerechten ter plaatse verkrijgbaar.
  • Toegang en parkeren gratis op beide plaatsen.
  • Meer inlichtingen op www.florennesairbase.be