-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nederlands-Belgische Operationele School

Nederlands-Belgische Operationele School

De Nederlands-Belgische Operationele School in Den Helder geeft operationele opleidingen aan het marinepersoneel uit beide landen. Ook militairen uit andere landen zijn er welkom. Ze volgen er gespecialiseerde opleidingen, toegespitst op radio- en dataverbindingen en oorlogsvoering onder water, op het water en tegen luchtdoelen. Zo kan ze het gekwalificeerde en inzetbare personeel afleveren dat beide marines nodig hebben voor hun operaties.

Recente artikels

Belgische commandant van Nederlands-Belgische Operatieschool verlaat de brug

Op woensdag 27 juni heeft fregatkapitein Christophe Colonval de fakkel van de Nederlands-Belgische Operatieschool (NLBEOPS) doorgegeven aan zijn opvolger, overste Eric-Jan Horstman. Dat gebeurde tijdens een militaire plechtigheid op de marinebasis van Den Helder, in Nederland.

Liefde op het eerste gezicht

De samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse Marine (BENESAM) gaat terug tot 1948, maar het eigenlijk maritiem operationeel hoofdkwartier ABNL (Admiraal Benelux) is sinds 1996 geïmplementeerd in de marinebasis van Den Helder in Nederland.

Innoveren en besparen

Op de marinebasis van Den Helder, in Nederland, werd op 21 februari de zeemanschapstrainer Poolster ingehuldigd. Dankzij de inzet van de nieuwe trainer kunnen de Belgische en Nederlandse marine de kosten drukken en de oefenuren verdubbelen.

Alle hens aan dek in Den Helder

Op 22 november is korvetkapitein Christophe Colonval aangesteld als de nieuwe commandant van de Nederlands-Belgische Operationele School in Den Helder, Nederland. Hij is de eerste Belg die die functie bekleedt.

De Vlaardingen weer op de schoolbanken

De bemanning van de Nederlandse mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen volgt op dit moment een intensieve cursus in de marinebasis van Zeebrugge. De MOST, het Belgisch-Nederlandse trainingscentrum voor mijnenbestrijding op zee, bereidt hen gedurende drie weken voor op hun deelname aan de NATO Response Force (NRF) in 2016.