-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Militair Hospitaal Koningin Astrid

Militair Hospitaal Koningin Astrid

Het Militair Hospitaal Koningin Astrid (MHKA - 02/264.41.11) ondersteunt militaire operaties overal ter wereld met medische specialisten en materieel: van kleine teams tot een veldhospitaal.

Het hospitaal waakt ook over de gezondheid van de militairen, zodat ze geschikt en paraat blijven. Zijn 600 personeelsleden bieden gespecialiseerde verzorging aan in verschillende domeinen. Verder heeft het een expertisecentrum om kandidaat-militairen en specifieke groepen (piloten, duikers of paracommando’s) te onderzoeken en hun fysieke conditie te verbeteren.

Het militair ziekenhuis staat ook ten dienste van de bevolking. Denk maar aan het Brandwondencentrum, zijn mugdienst of zijn rol bij rampenplannen en crisissen.

Recente artikels

Medische Component beantwoordt roep uit de zorgsector

Personeel van woonzorgcentra en thuiszorgcentra krijgt opleiding rond Covid-19 tijdens een reeks workshops onder leiding van Defensie. In samenwerking met de provinciecommando's stellen verschillende medische eenheden hun kennis beschikbaar.

Muziek in het militair ziekenhuis

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen heeft op donderdag 11 juni opgetreden in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-Over-Heembeek. De orkestleider, commandant Yves Segers, wilde het verzorgend personeel eren voor zijn inspanningen tijdens de crisis en de patiënten wat muzikale verstrooiing bieden.

Medische Component steunt studie naar Covid-19-speekseltesten

Een nationale studie onderzoekt of een speekseltest een even betrouwbaar resultaat kan leveren als de huidige testprocedure. De Medische Component stelt hiervoor zijn expertise ter beschikking, want een eenvoudigere testmethode biedt ook voordelen voor Defensie.

From prepare to repair

Hoewel het niet ontsnapt is aan de wereldwijde gezondheidscrisis, blijft Defensie zijn essentiële missies uitvoeren op drie belangrijke gebieden: operaties op nationaal grondgebied, buiten de grenzen en hulp aan de natie.

Militairen nemen stalen af voor coronatests

Negen militairen van het Medische Component schoten op 23 april te hulp in het woonzorgcentrum Saint-Gertrude in Brussel. Ze namen er stalen af van de 138 inwoners om te testen op Covid-19.