-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Field Accommodation Unit

Field Accommodation Unit

De Field Accommodation Unit (FAU) is gelegen op de vliegbasis van Bevekom en telt tachtig personeelsleden.

De eenheid staat tijdens operaties in voor de infrastructuur van de detachementen. Dat behelst de opbouw en het onderhoud van het logement (verwarmde en geklimatiseerde tenten en containers), kantoren, keukens, sanitair, stroomvoorzieningen, waterzuivering, en zo meer.

De eenheid verschaft ook gespecialiseerd materieel aan de Luchtcomponent zoals installaties om vliegtuigen snel bij te tanken of verlichtingssystemen voor landingsbanen. Ze helpt ook de Medische Component om haar installaties op te zetten.

De leuze van de FAU is: Muniendum saepe, semper auxiliandum (Dikwijls aan het bouwen, altijd steun aan het geven).

Recente artikels

Genisten steunen Field Accommodation Unit

De werk- en opslagcontainers van de Field Accommodation Unit worden voortaan mee beheerd door een compagnie van het 11 Bataljon Genie. Om al die containers duurzaam op te slagen, hebben wegenbouwers van de genie alvast betonnen plateau's gegoten.

Field Accomodation Unit helpt Covid-19 bestrijden

De Field Accomodation Unit (FAU) levert achter de schermen een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen het coronavirus. Een overzicht van de installaties die ze in eigen land hielpen opzetten.

Zonne-energiekit: onder de zonnestralen van Lokandu

De energietransities van de toekomst zullen onvermijdelijk een impact hebben op Defensie. Het gebruik van hernieuwbare energie maakt deel uit van het werk van het personeel in het milieudomein en verenigt zowel ecologie, economie als operationaliteit.

Resolute Support gaat voort in Mazar-e-Sharif

Op 18 oktober 2014 vertrok het nieuwe detachement voor het Belgische steunelement (ISAF BEL NSE 14-10) naar Mazar-e-Sharif, in het noorden van Afghanistan.

Zes jaar OGF afgebouwd in zes weken

Op dinsdag 28 oktober 2014 vertrekken de laatste Belgen vanuit de vliegbasis van Kandahar, in het zuiden van Afghanistan. Precies één maand na de laatste vlucht voor Operatie Guardian Falcon (OGF) is het Belgische kamp ontmanteld. Het materieel dat er zes jaar lang werd ingezet, keert terug en is klaar voor de volgende operatie.