-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Damage Control Center

Damage Control Center

Het Damage Control Centre (DCC) vormt en traint het marinepersoneel in het bestrijden van brand, lekken en schade van o.a. chemische, biologische, radiologische en nucleaire aard. Het DCC zorgt er ook voor dat de scheepsbemanningen hiervoor over het best mogelijke materiaal beschikken en de correcte procedures volgen.

Damage control op een schip is een brede waaier aan maatregelen om in nood (brand, aanvaring, aanval, stranding, ...) de schade zo klein mogelijk te houden en de opdracht met zo min mogelijk beperkingen te kunnen voortzetten.

Recente artikels

Marine organiseerde haar 10de Job Day 'Sail to your Dream'

Op donderdag 7 maart organiseerde de Marine haar 10de 'Job Day' in de zeehaven van Brussel ter hoogte van de Heembeekkaai.

Leren omgaan met vuur: een must om te overleven aan boord

Het Damage Control Centre (DCC) is sinds de jaren '70 actief in het bos van Ryckevelde, in de buurt van Brugge. Hier kunnen de bemanningen van marineschepen opleidingen volgen voor brandbestrijding en reddingsploegen aan boord. Een professionele ploeg van zeventien instructeurs zorgt voor een optimale begeleiding om de correcte brandbestrijdingsprocedures aan te leren.

De Directeur Algemene Vorming bezoekt het Competentiecentrum van de Marine

Op 19 februari bezocht luitenant-generaal François Hendrickx, directeur van de Algemene Directie Vorming, het competentiecentrum van de Marine op uitnodiging van divisieadmiraal Michel Hofman, Commandant van de Marinecomponent.