-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Competentiecentrum – Departement Genie

Competentiecentrum – Departement Genie

Het Departement Genie in Jambes zorgt voor de professionele opleiding van het personeel van de genie-eenheden.

Dit centrum geeft opleidingen op diverse vlakken:

  • steungenie: bouw en afbraak van infrastructuur of springtuigen
  • verdediging tegen chemische, biologische, radiologische en nucleaire aanvallen (CBRN)
  • milieubescherming, door de opleiding van milieuraadgevers
  • camouflage.

De wapenspreuk van de genie is Res non verba (Geen woorden maar daden).

Recente artikels

Virtuele trainingswereld voor de JTAC

Sinds kort kunnen onze joint terminal attack controllers (JTAC), die gevechtspiloten naar hun doelwitten gidsen, trainen in een gesimuleerde omgeving. In Brasschaat hebben ze daarvoor de nieuwe Real Fire Simulator in gebruik genomen. Groots opgezette oefeningen worden daarmee minder frequent, maar blijven essentieel.

Training en cohesie voor de reservisten

Op 14 en 15 september heeft het reservistenkader een nationale competitie gehouden in Jambes. Een hondertal deelnemers, verdeeld in verschillende ploegen, werden er geconfronteerd met testen die zowel hun fysieke conditie als hun militaire competentie op de proef stelden.

Beroepen marine voorgesteld aan oevers van Maas

Op 13 september werd in Jambes een informatiesessie georganiseerd over de beroepen bij de Marine. Het evenement was het resultaat van de samenwerking tussen het Informatiecentrum van Defensie van de provincie Namen, de Marinecomponent en de Marinekadetten.

Militaire sporters in de bloemetjes gezet

Bij de 10 Groep Communicatie- en Informatiesystemen werden op 29 maart de prijzen voor de wisselbeker CHOD 2016 uitgedeeld. De winnaars kregen hun trofee uit handen van de chef Defensie (CHOD), generaal Marc Compernol, die voor deze speciale gelegenheid zelf naar Leopoldsburg was gekomen.

“Als vrouwen de bevelen gaven, zou er minder oorlog zijn.”

Voor de opnames van Raid Dingue, een komedie geproduceerd, gerealiseerd en gespeeld door Dany Boon, heeft de genie de kazerne in Jambes en mensen ter beschikking gesteld. Naar aanleiding van de avant-première in België ontmoette Defensie Dany Boon voor een ietwat bijzonder gesprek.