-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

A958 Zenobe Gramme

A958 Zenobe Gramme

De A958 Zenobe Gramme is het enige zeilschip van de marine en doet dienst als

school- en trainingsschip voor officieren en onderofficieren. Daarnaast schepen elke zomer zo’n dertig jongeren in voor een zeilkamp.

De bemanning bestaat uit een officier, drie onderofficieren, drie matrozen en tien leerlingen. De leuze van het schip luidt: Quarendo invenies (Wie zoekt die vindt).

Recente artikels

“Op de Zénobe Gramme vond ik vrijheid en avontuur”

De A958 Zénobe Gramme, het doorwinterde opleidingsschip van de Marine, heeft begin november weer de zeilen gehesen. Leerlingen van het Mercator Maritiem Instituut varen mee voor een campagne van twee weken.

Marinevloot op volle kracht actief

Vorige week is twee derde van de Belgische Marinevloot op zee vertrokken. Momenteel voeren acht schepen tegelijkertijd een opdracht uit!

200.000 bezoekers op Oostende voor Anker

De 20ste editie van Oostende voor Anker kijkt terug op een zeer geslaagde vierdaagse met 200.000 bezoekers. Duizenden gezinnen zakten voor de jubileumeditie af naar de Visserskaai en de verschillende dokken en jachthavens voor een mix van gastronomie, muziek en animatie.

Dag van de officier bij de Marine

Op maandag 3 december organiseerde de Marine de Dag van de Officier. Het doel was te brainstormen over de toekomst, de invloed van de aankomende veranderingen en de rol en de positie van de officieren bij de Marine.

225.000 bezoekers op Oostende voor Anker

Ondanks de tegenvallende weersvoorspellingen mocht Oostende voor Anker gespreid over vier dagen 225.000 bezoekers ontvangen . De bezoekers konden toch op drie van de vier dagen genieten van een stralende zon, 142 klassieke schepen en meer dan honderd optredens en stands.