-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

WK wielrennen voor militairen

WK wielrennen voor militairen

Op dinsdag 20 augustus stelde Defensie de nationale militaire wielerploeg voor tijdens een persconferentie op het stadhuis van Leopoldsburg. Van 2 tot 6 september zal in Leopoldsburg en Beringen het Wereldkampioenschap wielrennen voor militairen plaatsvinden.

De wedstrijd begint met de wegrit die zal starten in Leopoldsburg. De volgende dag is gewijd aan het kampioenschap mountainbiken. Fietsers zullen elkaar bestrijden op de mijnterril van Beringen.
Alleen de toppers nemen deel aan de wedstrijd. Twaalf landen, waaronder Frankrijk zullen deelnemen.

In de wegrit behoren enkele Belgische vrouwen tot de favorieten, zoals Maaike Polspoel, die op de Olympische Spelen van 2012 nog een 29ste plaats behaalde.

 Ze wordt vergezeld door Kaat Hannes, Latoya Brulee en Grace Verbeke. Bij de mannen zijn Jeff Luyten en Ruben Scheire onze grootste troeven.

Dit evenement is georganiseerd door de Internationale Militaire Sport Raad (CISM). Haar motto "vriendschap door sport" komt hier letterlijk tot uiting. Het brengt militaire atleten bij elkaar op de weg, op een atletiekbaan en op de tatami in plaats van op een slagveld. De CISM werd opgericht in 1948. De Belgische luitenant-kolonel Wim De Geyter is de voorzitter van het sport comité voor wielrennen binnen het CISM.