-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Voorbereiding ontplooiing Afghanistan

Voorbereiding ontplooiing Afghanistan

 

Ook in deze coronatijden komt Defensie zijn operationele engagementen na. De militairen van het Bataljon Bevrijding – 5 Linie uit Leopoldsburg bereiden zich verder voor op hun ontplooiing in Afghanistan.

Tijdens die voorbereidingen oefenen de militairen de tactieken en technieken die ze nodig hebben om hun opdracht uit te voeren. Ze oefenen onder andere schiettechnieken, levensreddende technieken en medische training.

Volgens de planning zullen de militairen vanaf eind juli operationeel zijn in Mazar-e-Sharif. Daar zullen ze werken in het kader van de NAVO-operatie Resolute Support Mission.

Het detachement bestaat uit een verkenningspeloton van het Bataljon Bevrijding - 5 Linie, aangevuld met een Raven-team van het Bataljon Jagers te paard (ISTAR) uit Heverlee. De steuneenheden van dit detachement komen allemaal uit Leopoldsburg en de medische steun komt van het 2 Element voor Medische Interventies. Ondersteuning op het vlak van communicatie en verbindingen wordt geleverd door de 10 Groep Communicatie- en Informatiesystemen. Het 18 Bataljon Logistiek ontfermt zich over de volledige logistieke ondersteuning van het ganse detachement.