-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Vleugeluitreiking aan 49 luchtkadetten

Vleugeluitreiking aan 49 luchtkadetten

 

Op woensdag 6 november 2019 werd in Perwez het zweefvliegbrevet overhandigd aan 49 luchtkadetten. Het behalen van de vleugels is voor deze jongeren de kers op de taart na een periode van uitdagingen, emoties, inzet, studeren en hard werken tijdens de weekends en schoolvakanties.

De vleugels, die de jonge kadetten voortaan op hun uniform zullen dragen, werden uitgereikt door luitenant-generaal vlieger buiten dienst Guido Vanhecke, voorzitter van de Koninklijke Vereniging ‘De Luchtkadetten van België’ en generaal-majoor vlieger Frederik Vansina, Commandant van de Luchtcomponent en voorzitter van het directiecomité van de ‘Luchtkadetten van België’.

De vereniging wil via haar opleidingen een bijdrage leveren aan de morele, technische en fysieke vorming van jongeren die gepassioneerd zijn door luchtvaart.

Het doel is deze jongeren warm te maken voor een job binnen onze Luchtcomponent in het algemeen en als militair piloot in het bijzonder. Met de steun van de Luchtcomponent biedt de vereniging elk jaar aan een 50-tal jongens en meisjes van 15 en 16 jaar de mogelijkheid een zweefvliegopleiding te volgen. Bovendien is ongeveer 80% van de recent gebrevetteerde militaire piloten ooit luchtkadet geweest.

Na de ceremonie brachten enkele jonge kadetten en ouders een getuigenis over hun ervaring met de vereniging. Het geheel werd afgesloten met een indrukwekkende lezing van een jonge F-16 gevechtspiloot die 10 jaar geleden zijn carrière begon bij de ‘Koninklijke Luchtkadetten van België’.