-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Van Riel opnieuw zilver op militaire wereldspelen

Van Riel opnieuw zilver op militaire wereldspelen

 

Triatleet Marten Van Riel heeft Defensie op de Military World Games in China een derde medaille geschonken. Op de slotdag behaalde de triatleet de tweede plaats, net als vier jaar geleden in Korea. Met de zilveren medaille sluit team Belgium zijn deelname aan deze zevende militaire wereldspelen in stijl af.

Marten Van Riel was met een gouden droom richting Wuhan afgezakt. Een doel dat zeker realistisch was voor de man die zich onlangs tot vijfde beste triatleet ter wereld kroonde in het olympisch circuit. In China zag hij een sterk Frans en Russisch blok aan de start verschijnen en ook met het thuisland moest er altijd rekening gehouden worden.

Na het zwemonderdeel ontstond er al snel een kopgroep van zes, waaronder onze landgenoot. De andere Belgen vochten verder in de achtergrond omdat er aan de wedstrijd ook een landenklassement was gekoppeld. Eenmaal de loopschoenen aan was al snel duidelijk dat het een strijd zou worden tussen de Fransmannen Pierre Le Corre en Dorian Coninckx en onze Marten Van Riel.

De drie losten elkaar voor geen meter, dus zou een eindsprint beslissen wie met welke medaille naar huis mocht terugkeren. Le Corre beschikte over het beste eindschot. Zo behaalde de Fransman zijn tweede wereldtitel op een rij bij de militairen. Marten Van Riel moest zich tevredenstellen met de zilveren medaille, net zoals vier jaar geleden.