-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Succesvolle zomerkampen voor Luchtcadetten

Succesvolle zomerkampen voor Luchtcadetten

 

Traditioneel is de zomervakantie de periode waar alle jongeren het hardst naar uitkijken. Zo ook de jongens en meisjes van de Luchtcadetten van België. In de zomer starten immers hun kampen: drie op het vliegveld van Weelde bij Turnhout en drie op het vliegveld van Jehonville bij Bertrix.

Een kamp duurt ongeveer drie weken waarin een twintigtal luchtcadetten kan proeven van de magie van het vliegen in het algemeen en het zweefvliegen in het bijzonder. Ze krijgen er de kans om hun zweefvliegervaring uit te breiden en hun grenzen te verleggen.

Maar ze vliegen niet alleen! Naast het vliegprogramma werken ze ook aan hun persoonlijke ontwikkeling en teamgeest door middel van opdrachten, karweien, onderhoud van het materieel en sport.

De vorming en omkadering van de luchtcadetten is in handen van actieve en reservemilitairen van onze Luchtcomponent en burgers. Zij willen de jongeren warm maken voor een carrière als varend personeel bij onze luchtmacht. Want de jeugd van vandaag is de toekomst van morgen.

Wil je meer weten of zelf luchtcadet worden? Neem dan snel een kijkje op de website van de Belgische Luchtcadetten.