-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Stralende zon tijdens de 39ste Navy Days

Stralende zon tijdens de 39ste Navy Days

 

Met een zonovergoten 39ste Navy Days kon de Marinebasis van Zeebrugge op 30 juni en 1 juli meer dan 26.500 bezoekers verwelkomen.

Er waren niet alleen talrijke dynamische demonstraties en interactieve workshops zoals brandbestrijding, havenrondvaarten en vliegen met microdrones in duo-control. Daastnaast waren tal van infostands aanwezig van o.a DOVO, een airsoftschietstand, Nederlandse en Amerikaanse helikopters en de Special Forces Group met de snelle interventieboot FRISC.

De jeugd vond het afdalen in death-ride de max, maar ook voor onze kleinste zoetwatermatrozen was er animatie. Het geheel werd overgoten door talrijke muziekoptredens van onder meer de comboband van de Koninklijke Muziekkapel van de Marine.

Voor de Marine zijn de Navy Days een ideale gelegenheid om zichzelf voor te stellen aan het grote publiek, maar vooral ook om promotie maken voor de verschillende jobs. Want de Marine biedt prachtige jobs aan waarin solidariteit, kameraadschap en groepsgeest centraal staan. Dankzij de voortdurende innovatie beschikken wij vandaag over een moderne en hoogtechnologische marine met gemotiveerd en hoogopgeleid personeel.

Dankzij de Marine wappert de Belgische vlag trots op alle wereldzeeën. Ook dit jaar konden wij rekenen op een indrukwekkende vloot, namelijk het Poolse patrouilleschip ORP Kormoran, het Portugese patrouilleschip NRP Douro, het Ierse patrouillevaartuig LE Roisin, het Franse patrouillevaartuig FS Pluvier, de Britse mijnenjager HMS Ramsey, het Nederlandse commandofregat Zr.Ms. Tromp, het steunschip Zr.Ms. Mercuur en de mijnenjager Zr.Ms Urk, de voormalige Belgische mijnenveger Bernisse (voorheen Spa ) en de Sirius en Zeeleeuw van MDK/Vloot - reder van de kust. Voor de Belgische marine namen het fregat Leopold I, de mijnenjagers Crocus en Narcis en het patrouillevaartuig Pollux de honneurs waar. Overal vertelden de bemanningen over hun avonturen, een voorproefje van het marineleven.