-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Stille werkers tijdens medaillejacht

Stille werkers tijdens medaillejacht

 

Met drie medailles kan Defensie terugblikken op een geslaagde Military World Games in Wuhan. Vijftig Belgische atleten gaven gedurende twee weken het beste van zichzelf. Ook achter de schermen leverden militairen hard werk. Een prestatie die ook goud verdient.

Een sterke achterban bouwt mee aan het succes van eender welk team. Dat was niet anders bij team Belgium op de Military World Games (MWG). Achter de schermen stonden medische verzorgers, trainers en mecaniciens van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat paraat. Zo konden de atleten in de beste omstandigheden aan hun wedstrijd starten.

Bijna 10.000 militaire atleten namen deel aan de MWG in China. Het was dus een huzarenstuk om alles in goede banen te leiden zodat iedere atleet op tijd op zijn of haar wedstrijdlocatie was. De trainers bestudeerden dan ook dagelijks dit groots puzzelwerk. Naast de persoonlijke begeleiding van hun atleten fungeerden zij als klankbord tijdens de dagelijkse briefings. Geen enkele prangende vraag bleef onbeantwoord.

Het medische team vertolkte een sleutelrol binnen de delegatie. Voor de MWG trommelde Defensie twee kinesisten van het Militair Hospitaal en een sportverzorger op. Zij begeleidden de atleten intensief gedurende twee weken. De juiste behandeling voor, tijdens én na de wedstrijd is essentieel. Om in die periode de vele consultaties georganiseerd te krijgen, vraagt van elke medewerker een grote inzet en coördinatie. En ook tijdens de trainingen en voorbereidingen van de atleten was het medisch personeel nooit veraf om acute problemen snel aan te pakken.

Ten slotte is er het technische team waar de delegatie te allen tijde op kon rekenen. Door de deelname van een wieler- en triatlonteam waren ook heel wat tweewielers mee naar China. Die moeten telkens helemaal klaar zijn voor de strijd. Dankzij de meegereisde mecaniciens was dit een extra zorg minder voor de atleten.

Het harde werk leverde alvast zijn vruchten af. Met een gouden, zilveren en bronzen medaille werd de inzet van al die mensen achter de schermen op de best mogelijke manier beloond.