-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Scheepsbel Primula teruggegeven

Scheepsbel Primula teruggegeven

 

Op 20 mei was er een teruggaveceremonie voor de scheepsbel van de mijnenjager Primula. Die verliep wat ongewoon, wegens de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus.

De commandant van de M924 Primula, luitenant-ter-zee eerste klasse klasse Dieter Moors, ontving de scheepsbel van zijn schip uit handen van Eddy Bevers, de burgermeester van de peterstad Willebroek. Dat gebeurde in aanwezigheid van de directeur operaties, kapitein-ter-zee Luc De Maesschalck.

Het is een maritieme traditie dat de scheepsbel tijdens een maandenlang onderhoud bij de peterstad in bewaring wordt gegeven. De burgemeester van Willebroek had die taak aanvaard tijdens een plechtigheid op het stadhuis in juli 2018. Hij bevestigde dat hij ze goed zou bewaren tot een nieuwe commandant ze opnieuw zou overnemen om de mijnenjager weer naar de operationele status te voeren.

Ter gelegenheid van de overhandiging van de scheepsbel trad de nieuwe commandant in functie. Luitenant-ter-zee Frederick Verdonck kreeg het bevel over de mijnenjager.

De M924 Primula is teruggekeerd uit een periode van groot onderhoud van een jaar. Dat gebeurde door de ondersteunende diensten van de Marine (NavLog) op de basis van Zeebrugge.

Het schip is dus klaar om aan een nieuwe operationele periode te beginnen. Dat wordt een drukke periode met de voorbereiding van het schip en de bemanning, diverse mijnenbestrijdingsoefeningen en de opleiding van toekomstige collega's.