-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Sail to your dream

Sail to your dream

 

Aan de Cruiseterminal in Antwerpen waren op vrijdag 19 en zaterdag 20 februari drie marineschepen uitzonderlijk toegankelijk. Bijna vijfhonderd jongeren grepen hun kans.

Op vrijdag vertrokken het patrouillevaartuig P901 Castor, de mijnenjager M921 Lobelia en het fregat F930 Leopold I uit de marinehaven in Zeebrugge. Een delegatie van leerkrachten en onderwijsdirectie was uitgenodigd om de tocht naar Antwerpen mee te maken aan boord van de Leopold I.

Onderweg konden ze een helikopterlanding op het dek van het fregat meemaken en kregen ze uitleg over de werking van de marine en het leven aan boord. Daarmee hoopt de marine natuurlijk dat de leerkrachten hun leerlingen warm maken voor een job bij de marine.

Op zaterdag bezochten dan een vijfhonderdtal Nederlandstalige en Franstalige jongeren tussen 16 en 33 de schepen. Na een briefing werden zij rondgeleid op de schepen. Daar beantwoordde het personeel bereidwillig al hun vragen.

“Dit jaar zoekt de marine 82 personeelsleden”, verduidelijkt fregatkapitein Peter Ramboer, de personeelsverantwoordelijke voor de marine. “We zoeken zowel technische, logistieke als operationele profielen, met allerlei soorten opleidingen. We moeten in het binnenland even bekend worden als aan de kust. Daarom werken we samen met scholen en nemen we deel aan jobdagen, de Havendagen of de Openbedrijvendag. Nu komen we dus naar Antwerpen.”

Of het succes van de bezoekdagen zich ook in rekrutering vertaalt, blijft koffiedik kijken. “De selectieprocedures blijven natuurlijk in voege”, voegt Ramboer nog toe. “Maar het lijkt erop dat we onze doelstellingen zullen halen.”