-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Saffraanberg stelt nieuwe onderofficieren voor

Saffraanberg stelt nieuwe onderofficieren voor

 

De nieuwe onderofficieren van de promotie 2018 zijn op donderdag 7 februari plechtig voorgesteld op de Grote Markt van Sint-Truiden. Ook dit jaar stond het defilé garant voor heel wat bekijks en kon het publiek de jonge militairen aan het werk zien.

Eind 2018 vonden 630 kandidaten hun weg naar Defensie. Die nieuwbakken militairen volgen hun opleiding op de campus Saffraanberg van de Koninklijke School voor Onderofficieren. Daar hebben ze intussen de eerste mijlpaal in hun carrière bereikt: het einde van de militaire initiatiefase.

Traditioneel krijgt elke nieuwe promotie een symbolische peter toegewezen. Voor de promotie 2018 werd dit adjudant Johan Bosmans (1965-2012). Die ontmijner kwam om het leven na een incident met een steekvlam bij het vernietigen van oude pyrotechnische middelen. Ondanks zijn eigen zware brandwonden hielp hij nog een collega uit de brandhaard. Johan overleed echter zelf later die dag. Hij stond bekend als heel behulpzaam en zijn collega's droegen hem op handen. Hij dient nu dan ook als voorbeeld voor de nieuwe generatie onderofficieren.

Zeven pelotons met Franstalige kandidaten en negen pelotons met Nederlandstaligen van het departement Militaire Vorming namen aan de plechtigheid deel. Het departement Technische Vorming stelde twee pelotons op van de Voorbereidende Divisie op de Koninklijke Militaire School en drie pelotons van de Algemene Technische Opleiding. De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen luisterde de plechtigheid op, onder leiding van kapitein-commandant kapelmeester Yves Segers.