-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Ons land ontvangt vijf kandidaatploegen voor de CISM wereldspelen

Ons land ontvangt vijf kandidaatploegen voor de CISM wereldspelen

 

Van 18 tot 22 maart ontvangt ons land de vijf Europese vrouwenvoetbalploegen die kandidaat zijn om deel te nemen aan de militaire wereldspelen 2019 van de CISM (Conseil international du sport militaire).

Het kwalificatietornooi vindt plaats in Leopoldsburg en Beringen. Ploegen uit Frankrijk, Griekenland, Duitsland, Nederland en ons land nemen het tegen elkaar op. Na afloop van het tornooi gaan de twee beste ploegen in oktober naar Wuhan (China), waar de zevende World Military Games zullen plaatsvinden.

Maandagavond opende België het tornooi met een match tegen Nederland op het terrein van de club van Leopoldsburg. Ondanks een optreden vol moed en zelfopoffering moesten onze militairen het onderspit delven tegen een technisch betere Nederlandse ploeg. De uitslag (0-6) was zwaar voor onze ploeg, die gezien haar inzet toch een eervolle score had verdiend.

Het tornooi gaat dinsdag en woensdag verder met matchen in Beringen. Donderdag is een rustdag. Vrijdag vindt dan de finale plaats in Leopoldsburg.