-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Nieuwe NAVO-opperbevelhebber bezoekt Brussel

Nieuwe NAVO-opperbevelhebber bezoekt Brussel

Generaal Philip M. Breedlove, de nieuwe opperbevelhebber van de NAVO, heeft op dinsdag 11 juni 2013 een bezoek gebracht aan Brussel. Na een ontmoeting met koning Albert II in Laken verwelkomden Defensieminister Pieter De Crem en chef Defensie generaal vlieger Gerard Van Caelenberge hem in het Lambertmontgebouw.

Generaal Breedlove begint zijn eerste ronde van landenbezoeken in Brussel aangezien België het gastland voor de NAVO is. Tijdens de ontmoeting van De Crem, Van Caelenberge en Breedlove ging het over de huidige uitdagingen van de NAVO op het vlak van veiligheid en defensie. Daarnaast was het de ideale kans om het te hebben over Belgische aangelegenheden en de rol van België als gastland.

Generaal Breedlove nam op 13 mei 2013 de taak als opperbevelhebber van de NAVO over van admiraal James G. Stavridis. De carrière van Breedlove stond altijd in het teken van de luchtmacht, eerst als piloot en vlieginstructeur, vervolgens als commandant van Amerikaanse luchteenheden in Duitsland, Italië, Amerika en Zuid-Korea. Voor zijn benoeming als NAVO-opperbevelhebber was hij de vice-stafchef van de luchtmacht van de Verenigde Staten in Europa.