-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Minister Reynders duikt in de maritieme wereld

Minister Reynders duikt in de maritieme wereld

 

Op dinsdag 7 mei bezocht minister van Defensie Didier Reynders de marinebasis van Zeebrugge. Hier maakte hij kennis met de verschillende vaartuigen en hun bemanning.

In de Strategische Visie 2030 voor Defensie is er ook een plan voor de Belgische Marine. De speerpunten in dat plan waren meteen die van dit bezoek: de vervanging van de mijnenbestrijdingsvaartuigen, de bestrijdingsmiddelen tegen onderzeeboten voor marinehelikopters en de verdere uitwerking van de kustbeveiliging.

De marinebasis opende haar poorten voor de minister om die krachtlijnen uiteen te zetten en hem kennis te laten maken met de werking en de nieuwigheden.

Een NH90-helikopter zorgde voor een opmerkelijke aankomst van minister Reynders in Zeebrugge. Eenmaal op vaste grond kreeg de minister op verschillende locaties in de marinebasis rondleidingen en toelichtingen. Op basis van die gesprekken kan de koers verder uitgezet worden voor de toekomstvisie van de Belgische Marine.

Het bezoek eindigde met een inscheping op het fregat Louise-Marie. Voor even mocht de minister zich kapitein aan boord wanen.