-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Military World Games halverwege

Military World Games halverwege

 

De Military World Games (WMG) in China zijn volop aan de gang. Heel wat landgenoten kwamen al in actie en lieten enkele opvallende resultaten noteren. Een overzicht over wat onze atleten tot dusver in Wuhan presteerden.

Voor de wielrenners vielen alle wedstrijden in het openingsweekend. Op vrijdag 20 oktober mocht Hans Van Neyen de spits afbijten met een tijdrit van 36 km. In de race tegen de klok deelde Van Neyen zijn wedstrijd perfect in en eindigde zo op een knappe twaalfde plaats.

Zaterdag startte Kaat Hannes als enige Belgische atlete in de wegrit. In de finale groepssprint legde ze beslag op een zesde plaats. Ten slotte was het op zondag het moment van de waarheid voor de heren. Van bij de start ging het er hard aan toe en het Belgische team nam heel wat initiatief. Op het einde kon een kopgroep zich van de rest van het pak afscheiden. Daarbij zat topsporter Jens Schuermans die als mountainbiker een mooie zesde plaats wegkaapte.

Schermer Neisser Loyola toonde op zondag meteen dat hij in uitstekende doen was. In de kwalificaties presteerde hij erg sterk met heel wat overwinningen. Zelfs de Italiaanse ex-wereldkampioen Paulo Pizzo moest diep gaan om onze jonge topsporter te verslaan. In de eindronde schopte Neisser het tot de zestiende finales, waardoor hij in de eindranking zeer knap dertiende eindigde.

Een dag later kwam boogschutter Ben Adriaensen aan de beurt. Zijn kwalificaties verliepen heel wat minder vlot, met als resultaat een lastige loting voor de eindronde, de dag erna. Daarin toonde hij zich veel constanter, helaas net niet genoeg om zijn sterke tegenstander in de eerste ronde te verslaan. Na een spannende strijd verliet hij ontgoocheld het strijdtoneel.

De mannen en vrouwen van de oriëntatieploeg liepen op maandag en dinsdag de korte en de lange afstand. Op het zeer zware parcours net buiten het centrum van Wuhan gaven onze atleten het beste van zichzelf. Dat resulteerde in een 37ste plaats voor Geert Simkens op de lange afstand als uitschieter.

Ondertussen zijn de parachutisten van HayaBusa en het schutterteam aan hun meerdaagse competitie begonnen. De eerste eindresultaten van de schutters komen er stilaan. Het militaire parachuteteam moet tot het einde van militaire spelen blijven presteren, maar tot dusver doen de topfavorieten wat van hen verwacht wordt: een eerste positie in het klassement.