-A A +A

Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

Militairen scoren richting Olympische Spelen

Militairen scoren richting Olympische Spelen

 

Onze topsporters Defensie Marten Van Riel en Jens Schuermans hebben het voorbije weekend een belangrijke stap gezet om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Beide atleten leverden in hun discipline een prestatie op het allerhoogste niveau.

Het internationale mountainbikeseizoen is met de eerste wereldbekerwedstrijd in Albstadt nu echt helemaal op gang geschoten. Tussen alle wereldtoppers verscheen op 19 mei ook eerste soldaat Jens Schuermans aan de start. De zware weersomstandigheden maakten het een zware race in Duitsland, maar onze landgenoot liet zich niet uit z'n lood slaan. Jens reed een nagenoeg perfecte wedstrijd en eindigde erg knap twaalfde, meteen zijn beste prestatie ooit op het wereldbekercircuit.

Voor de triatleten is het seizoen al even aan de gang. In Yokohama stond op 18 mei de derde manche van de World Triatlon Series op het programma. Marten Van Riel kwam in Japan als tweede uit het water en was meteen mee met de kopgroep van elf in het fietsen. In de afsluitende loopproef hield onze landgenoot mooi stand en kwam als achtste over de streep.

Met die sterke prestaties staan beide heren opnieuw een stap dichter bij hun kwalificatie voor de Olympische Spelen volgend jaar. Zowel Jens als Marten zijn beide de speerpunten in hun sporttak richting Tokio 2020.